Alkalmazás

Alumínium porelszívás

Alumínium porelszívás

Az alumínium profilok csiszolása vagy polírozása során keletkező alumíniumpor levegővel együtt rendkívül robbanékony keveréket képez. Az alumíniumpor nemcsak a levegőben veszélyes, hanem e por lerakódása a gyártóberendezés vagy az őrlőgép területén is rendkívül veszélyes lehet.

Az alumínium porelszívásnak rögzített szabályai vannak az elszívó rendszerekben. A szabályokat az európai ATEX irányelvek határozzák meg. Ezek az irányelvek a robbanásveszélyes légkörben történő felhasználásra szánt berendezések és védelmi rendszerek tervezésére, értékesítésére és üzemeltetésére vonatkozó jogszabályok. A robbanásveszélyes alumíniumpor elszívásakor be kell tartani az elszívócsőben előírt minimális sebességet, hogy elkerülhető legyen a lerakódások kialakulása a szívócsőben. A szűrőrendszert biztonsági elemekkel kell felszerelni a robbanás leadására. A szívóvezetéket védelemmel kell ellátni a nyomáshullámnak a szívóforrásokra történő továbbterjedése ellen. Az egész szerelvénynek nyomásállónak kell lennie, hogy a szűrőegységben bekövetkező esetleges robbanás ne károsítsa az egyes részeket, és így ne sértse meg a szűrőegység körüli embereket.
Alumínium porelszívás

Teljesítményszabályozás az alumínium por elszívásakor


A szűrőegységek méretét az adott gépek szívóerőigényének megfelelően tervezzük és gyártjuk. Mindig megpróbáljuk megérteni az egyes gépek egyetértését, ha több is csatlakozik az elszívó rendszerhez. Az ATEX irányelv által meghatározott minimális sebesség miatt a szívóteljesítmény nem szabályozható a központi szívócsövet használó aktívan használt gépek száma szerint. Ez csökkentené a szívócsatorna sebességét, és a rendszert nem lenne kielégítő. A kimerült munkahelyek egyidejűségének megoldása esetén az előírt sebesség elérése érdekében az egyes munkahelyek és a szűrőegység között külön csővezeték-rendszert kell választani.

Alumínium porelszívás

Alumínium porelszívó egységeink


Az alumínium por elszívására szolgáló szűrőegységeink antisztatikus anyagból készült lapos szűrőtömlőkkel vannak felszerelve. A szűrőegység házának nyomásállóságát 40 kPa nyomáson ellenőrizzük. Az alumíniumpor eltávolítására szolgáló szűrőegységeket 10 kPa nyomásnyomású repedésmentes membránokkal látják el. A robbanásveszélyes port szűrő szűrőegységek üzembe helyezésénél a repedésmembránokat lángoltó kosarak egészítik ki. A szűrőegységek fel vannak szerelve a szűrőközeg automatikus regenerálásával sűrített levegő segítségével, amelyet a szűrő nyomásveszteségének megfelelően szabályoznak. A hulladék lerakását és begyűjtését az ügyfél kérésének és az elválasztott por várható mennyiségének megfelelően tervezzük meg.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha alumíniumpor vagy más robbanóanyag elszívására szolgáló rendszert old meg, együttműködést kínálunk Önnek a gyártás tervezésében és a kitermelési technológia megvalósításában. A megvalósításokat saját termékeink alkotják, amelyek funkcionalitása és biztonságaért teljes felelősséget vállalunk. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.