Alkalmazás

Extrakció őrlés és polírozás során

Extrakció őrlés és polírozás során

A csiszoló porelszívás a légelszívó és szűrőrendszerek egyik leggyakoribb alkalmazása. A termék őrlése a legtöbb gyártó üzem része, nemcsak a gépgyártásban. A gépiparban és az autóiparban leggyakrabban a darálógépek extrakcióját alkalmazzuk fémtermékekhez, amikor a varratokat a festés előtt megőrlik. Az őrlésnek nem csak száraz folyamatnak kell lennie, ahol száraz porszemcséket nyerünk ki, de a CNC megmunkálásakor gyakran használják a hűtőemulzióval történő őrlést.

Az építőelemek gyártása során a tégla csapágyfelületeit és sok más alkalmazást köszörülnek. Minden száraz őrlési folyamatra jellemző, hogy az őrölt anyag nagyrészt átterjed a köszörülő műhely munkaterületére. A hatékony elszívórendszer biztosítja a porszemcsék eltávolítását a szűrőegységbe és a munkavállalók egészségének védelmét.
Extrakció őrlés és polírozás során

Darálógépek kivonása


Egy darálógép elszívó rendszerének megtervezésekor mindig megpróbáljuk megérteni az ügyfél választékát és a daráló méretének elrendezését. Az őrlőüzem egyes munkahelyei általában különböznek a munkaterület méretétől, és meg kell határozni az egyes munkahelyek megfelelő elszívott levegő mennyiségét. A kisebb köszörülési helyek ideális megoldása a szívócsiszoló asztalok használata, amelyek biztosítják a por elszívását az asztal munkalapjába lefelé és egyúttal az asztal hátlapjába, a darálótól távol. Az egyes csiszolóasztalokat ezután egy központi szívórendszerhez és egy szűrőegységhez csatlakoztatják. A nagyobb köszörülési helyek vagy őrlőfülkék ideálisak a padlótól való elszívással, a fülke felső részén szűrt levegővel ellátott megoldással. A porszemcsék nemcsak spontán módon, a gravitáció hatására hullanak a padlóra, hanem a padlótól szívva is, az őrlőtér levegője nagyon gyorsan és hatékonyan tisztul meg. Ha a padlóra nem lehet kipufogócsatornákat telepíteni, akkor lehetőség van elszívó burkolatok felszerelésére a köszörülési hely kerületeire. Szűrőegységeket használunk, akár patronokat, akár textileket, amelyek mindig vannak felszerelve a szűrőközeg automatikus regenerálásával sűrített levegővel. Választunk a patron és a textilszűrő egység között, az őrlőhelyiség használatától és a helyigénytől függően. A patronszűrők befektetése olcsóbb, de a szűrőközeg gyakoribb cseréje szükséges körülbelül 5000 üzemóránként. A textilszűrőkbe drágább befektetni, de alacsonyabb működési költségekkel rendelkezik a szűrőzsebek hosszabb élettartama miatt.

Extrakció őrlés és polírozás során

Polírozók kivonása


Csatlakoztatjuk a polírozók vagy polírkorongok elszívását az elszívó melléklethez. A polírozógépeket általában saját, meghatározott csatlakozási átmérőjű szívó burkolatokkal látják el. Gyakran előfordul velünk, hogy a polírozók elszívó burkolatai nem megfelelően vannak megtervezve és alulméretezettek az extrakciós teljesítményhez. Ezért megtervezzük a saját elszívóinkat. A fémcsiszolásból kivont por polírozó paszta maradványokat és polírozó kerekek textilszál darabjait tartalmazza. Általában ezt a port robbanásveszélyesnek minősítik. A polírozó üzemek kitermelését megoldjuk a robbanópor elszívására szolgáló tervben. A csővezetéknek simának kell lennie a belső térben, szegecsek vagy önmetsző csavarok éles pontjai nélkül, hogy a csiszolókorongok szálai ne akadjanak a csővezeték belsejében. A szűrőegységet fel kell szerelni robbanásvédelmi elemekkel. A szűrt levegőt a másodlagos szűrési szakasz segítségével visszavezethetjük a csarnokba.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha köszörülés, polírozás, köszörülés vagy helyi köszörülés munkahelyének megvalósítását tervezi, együttműködést kínálunk Önnek a projektdokumentáció feldolgozásában, a kitermelési technológia gyártásában és a telepítési tevékenységekben. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.