Alkalmazás

Fűrészpor kitermelése fafeldolgozás során

Fűrészpor kitermelése fafeldolgozás során

A fafeldolgozás során a fűrészpor kitermelése szerves része minden fatermék előállításának. A nyers fa feldolgozásakor a fűrészpor nedves és nehéz, ezek kivonásának és utólagos feldolgozásának módja eltér a száraz fűrészpor kinyerésétől. A fatermelésben gyakran használnak mind az egycélú famegmunkáló gépek kis mobil fűrészpor-elszívóit, mind a központi fűrészpor-elszívó rendszereket. A fűrészpor későbbi feldolgozása szintén egyre nagyobb prioritást élvez.

A fűrészpor tárolása a silóban a saját kazánház igényei szerint, vagy a fűrészpor brikettelése viszonteladás céljából. Cégünk kis mozgatható fűrészporelszívókat, szállítóventilátorokat, szűrőegységeket tervez és gyárt a központi fűrészpor kinyerésére, silókat a fűrészpor tárolására és hidraulikus padozatokat a fűrészpor eltávolítására a beton fűrészporos tartályokból és a faforgácsokból.
Fűrészpor kitermelése fafeldolgozás során

Központi fűrészpor kitermelés


A központi fűrészporelszívás tervezésénél mindig megpróbáljuk megérteni az egyes gépek működését és azok munkaidőben történő használatát. A szükséges kitermelési kapacitásokat a legtöbb esetben a famegmunkáló gépek gyártója határozza meg. Közép szívócsövet tervezünk 18 és 23 m/s közötti áramlási sebességhez. Azoknál a gépeknél, amelyeket a gyártási idő alatt ritkábban használnak, elzáró szelepeket és szelepeket szerelünk fel, hogy ezt a gépet le lehessen választani a központi elszívórendszerről, és ezzel megtakarítsuk az elszívó energiát a gép egyéb – aktív használatához. Szűrőegységeket gyártunk a központi extrakcióhoz, akár túl-, akár túlnyomás alatt. Túlnyomásszűrőket használunk olyan esetekben, amikor a központi szívás több különböző hosszúságú és eltérő nyomásigényű szívóágat tartalmaz. Túlnyomásos elszívás esetén minden elszívó ágnak saját szállítóventilátora van, amely a szűrőegységbe nyílik. A szűrőegység az a hely, ahol az egyes ventilátorok túlnyomásai kiegyenlítődnek, míg az egyes szívóágaknak a ventilátor nyomásteljesítményétől függően eltérő a negatív nyomása. Ez az alapvető különbség a vákuumszűrővel szemben. Vákuumszűrő esetén egy nagy központi ventilátor található a szűrő tiszta oldalán, és biztosítja a központi huzatot és vákuumot a fűrészporelszívó rendszerben. Itt minden szívóágnak ugyanaz a vákuumja. A vákuumrendszer alkalmas az egyenletesen elosztott famegmunkálók kinyerésére. A vákuumrendszer előnye a használt ventilátor nagyobb hatékonysága és az ebből fakadó alacsonyabb villamosenergia-fogyasztás.

Fűrészpor kitermelése fafeldolgozás során

Helyi elszívók a fűrészpor eltávolítására


Nagy teljesítményű mobil elszívókat gyártunk a famegmunkáló gépek helyi kitermeléséhez. Szűrőegységek A szűrőegységek mobil fűrészporszívókat terveznek, masszív, ipari kivitelben. Az elszívó ventilátor acélból készül, hosszú távon ellenáll a kimerült fűrészpor és forgács kopásának. A szűrőrész úgy van kialakítva, hogy a szűrőzsák felső részében egy bemeneti nyílás legyen, amely ideális körülményeket biztosít a szétválasztott por elválasztásához. A felülről lefelé áramló levegővel a porszemcséket és a fűrészport lefelé viszik a gyűjtőzsákba. A G&G Wood BAG szűrőegységek nagy teljesítményű asszisztensek az asztalos műhelyekben és az egycélú famegmunkáló gépekben. Mobil fűrészpor elszívókat gyártunk 1800 m3/h, 3000 m3/h, 5000 m3/h és 7000 m3/h elszívóképességű változatokban.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha a fűrészpor eltávolításának megvalósítását tervezi, mind a mobil, mind a központi szűrőrendszert, akkor együttműködést kínálunk konzultáció, projektdokumentáció kidolgozása, szűrőegységek gyártása és a tényleges megvalósítás formájában. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.