Alkalmazás

Füstelvezetés hegesztés közben

Füstelvezetés hegesztés közben

Az általunk gyártott szűrőegységek alkalmasak a fémhegesztés során keletkező füst, por, füst és aeroszol elszívására. A hegesztési folyamat kitermelése nagyon fontos a tiszta munkakörnyezet biztosításához a csarnokban. Az általunk gyártott szűrőegységek alkalmasak a fémhegesztés során keletkező füst, por, füst és aeroszol elszívására. A hegesztési folyamat kitermelése nagyon fontos a tiszta munkakörnyezet biztosításához a csarnokban. A hegesztő füst olyan veszélyes anyagokból áll, mint a fémoxidok és ötvözeteik, amelyek a PM 2,5-es méretük miatt nagyon veszélyesek az emberi testre. Ezek a hegesztő füst részecskék rákkeltő hatásúak lehetnek, és maradandó egészségügyi komplikációkat okozhatnak.

A hegesztő munkahelyek kinyerésére nincs egységes megoldás. Mindig tiszteletben kell tartani az ügyfél gyártási programját, a hegesztések méretét, a hegesztési eljárásokat. Addig is biztosítani kell a hegesztő füst megfelelő elszívását, hogy a dolgozók csak minimálisan érintkezzenek vele. A felhasznált szűrő típusa és gyártója nem annyira fontosak a hegesztőüzemekben történő elszívás megfelelő működéséhez. A hegesztőmű elszívásának legfontosabb tényezője az elszívott levegő mennyiségének helyes meghatározása és az elszívó állványok megfelelő kialakítása. A hegesztőüzemek kitermeléséről egyértelműen igaz, hogy minél közelebb nyerjük ki a forrásokat, annál jobb és hatékonyabb fogást fogunk el. Ez az általános szabály a szívófej távolságáról azonban csak a helyi hegesztőállomások kis csoportjára alkalmazható. A fennmaradó megoldások nehezebbek.
Füstelvezetés hegesztés közben

A nagy hegesztő munkahelyek kinyerésének problémái


A nagy hegesztési munkahelyeken, ahol nagyobb hegesztéseket állítanak elő, az ideális extrakció biztosítására tett kísérletek meglehetősen hiábavalók. Itt hosszabbító karokkal ellátott szívókarok alkalmazhatók, így a teljes munkaterület be van fedve, de a szívókaroknak nagyon korlátozott a hatékony szívási területe, és nagyon pontosan kell őket elhelyezni. A szívókarok elhelyezése jelenti a legnagyobb akadályt a megfelelő szívás előtt. A hegesztők a szívókarokat gyakran akadályozzák saját munkájukban, és nem hajlandók használni ezeket a karokat.

Füstelvezetés hegesztés közben

Elszívó megoldás helyi hegesztési munkahelyekhez


A helyi munkahelyeken, ahol kisebb hegesztéseket hegesztenek, lehetőség van elszívó burkolatok felszerelésére, amelyek szinte az összes hegesztési füstöt megfogják. Ez egy robotikus hegesztést követő javítási munkahely, vagy egy kis helyi hegesztő munkahely, legfeljebb 2 méteres hegesztési méretig. Az elszívó falon hátsó és felső hegesztőfogóval ellátott elszívó burkolat van felszerelve. A szívóhatás biztosítja, hogy a növekvő füst elterelődjön a munkavállalótól. A hegesztőt teljes mértékben védi a szívórendszer elegendő huzata, és nem kell saját szűrt levegővel ellátni a hegesztőmaszkot.

Füstelvezetés hegesztés közben

Szívó megoldás robotok hegesztéséhez


Manapság a robotizált munkahelyek nagyon elterjedtek, különösen az autóiparban. A zárt cellákban elhelyezkedő hegesztő robotok kinyerését a hegesztett rész feletti térben a cella mennyezete alatt elhelyezett elszívó burkolat oldja meg. A hegesztő robotok kinyerésével kapcsolatban nagy hangsúlyt fektetünk a szikrák szűrőberendezésbe jutása elleni biztosításra és a szorbens adagoló állomás telepítésével a szűrőben történő égési kockázat csökkentésére.

Füstelvezetés hegesztés közben

Szívó megoldás robotok pontozásához


Nagy munkahelyeket alkotó pontozó robotok csoportosítása az egyes ponthegesztési pontokkal. Gyakorlatilag mindenhol és nagyon kis intenzitással dohányoznak. A sok megvalósítás után az az álláspontunk, hogy NEM LEHETSÉGES pontokat kinyerni egy kiváló minőségű, helyi elszívórendszerrel ellátott rendszerben.

A pontlejtés által generált füst folyamatosan terjed az űrbe a termékek manipulátor segítségével történő mozgásával. A helyi szívófúrókkal felszerelt fogófogókkal egyértelmű, hogy a szívási hatékonyság eléri a 10% -ot. Egy másik jelentős probléma a terméktartály felszabadítására váró robotok helyzete. Ebben az esetben a dohányzó termékkel rendelkező robot a felső helyzetben megáll, és várja a garat felszabadulását. Ebben a helyzetben a termék füstöl és a füst átterjed az űrbe. Megoldásunk az, hogy a pontszerű robotok teljes csoportját átlátszó ponyva segítségével egy technológiai térbe zárjuk. A ponyvák alkotják a kipufogógáz falát, a csarnok mennyezete a zárt tér mennyezete. A ponyva egy zárt teret képez a robot munkahelyek felett, ahonnan kivonjuk a szennyezett levegőt. Az elszívórendszer úgy működik, hogy levegőt von le a pontozó robotok teréből, és szűrés után visszahozza a levegőt a csarnok terébe. Ez megakadályozza a füst terjedését a pontokról arra a területre, ahol az üzemeltetők már jelen vannak.

Dolgozzunk együtt


Saját termékportfóliónkon alapuló tapasztalatainkat és megvalósítási ismereteinket kínáljuk Önnek. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.