Alkalmazás

Kivonás alumínium vágásakor

Kivonás alumínium vágásakor

Az alumínium fűrészlapokkal történő vágásakor nagy mennyiségű alumínium fűrészpor keletkezik. Nagy teljesítményű automatikus vágógépekkel az alumínium fűrészpor mennyisége olyan nagy, hogy ezeket a fűrészporokat a hatékony gyártás miatt nem lehet manuálisan eltávolítani, és eltávolításukat elszívórendszerek segítségével oldják meg. Az elszívórendszer biztosítja az állandó huzatot az elszívócsőben, hogy az alumínium fűrészpor ne üljön le a gép belsejében és az elszívócsőben. A szűrőrendszert nagy elválasztókamrával látták el, amely a kivont fűrészpor köztes tárolásának funkcióját látja el.

A szívórendszert úgy tervezték, hogy ellenálljon a szívott hűtőemulzió hatásainak. Javasoljuk, hogy a szűrt levegő kimenetét a gyártócsarnok területén kívülre vezessék, de a másodlagos szűrési szakasz alkalmazásakor lehetőség van a szűrt levegő visszatérésére a csarnok területére. A szívócsőnek sima, karimákkal összekötöttnek kell lennie, hogy a fűrészpor ne ragadja meg a szegecsek vagy az önmetsző csavarok éles pontjait.
Kivonás alumínium vágásakor

Alumínium fűrészpor és jellemzőik


Bár az alumínium anyag, valamint a por erősen robbanékony, az alumínium anyag vágásakor a felszabaduló alumíniumpor mennyisége csak kicsi, a leszívott hulladék többi mennyiségének nagyméretű alumínium forgácsok alkotják. Ezért nem szükséges a robbanópor elszívására szolgáló kiviteli rendszert megoldani. A befogott fűrészporkeverék nem képez robbanékony keveréket a levegővel. Az alumínium fűrészpor hajlamos összeomlani és íveket alkotni, amikor megérintik. Az elválasztott hulladék nagyon terjedelmes és alacsony fajsúlyú. A fűrészpor tömörítéséhez lehetőség van egy brikettáló sajtó felszerelésére a szűrőegység alá, amely tömör fűrészport tömörített alumínium briketté présel.

Kivonás alumínium vágásakor

Szűrőegység az alumínium profilok kivágásához


A szűrőegység nagy előválasztó kamrával van felszerelve, amelynek térfogata 0,7–1,5 m3, a szívási teljesítménytől és a kivont fűrészpor mennyiségének feltételezésétől függően. A szűrőberendezés két szűrési lépéssel van ellátva. Az első szűrési szakasz A szűrési anyagok sima textilszűrő tömlők vagy szűrőkupakok. A második szűrési lépés egy hepafilterből áll, amely az elszívott hűtőemulzió olajrészecskéinek megkötésére szolgál. A szűrés első szakaszát regeneráló berendezéssel látjuk el rezgő motor segítségével. A szűrőegység beépített elszívó ventilátorral van felszerelve. A ventilátor teljesítményét indítás és leállítás módban szabályozzák. A szívóegység vezérlése elektromosan csatlakozik az osztógéphez.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha ön egy alumínium profilok vágására szolgáló automata gép megvásárlásával foglalkozik, örömmel kínáljuk Önnek tapasztalatainkat az alumínium fűrészpor kitermelésének megvalósításában, a projektdokumentációt vagy a saját szűrőegységeink használatával egy elszívó rendszer megvalósítását. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.