Alkalmazás

Kivonás az élelmiszeripari műveletek során

Kivonás az élelmiszeripari műveletek során

A tiszta munkakörnyezet biztosítása érdekében nagyon fontos az élelmiszeripari műveletek nagy teljesítményű kivonása. A gyártósorba szabadon elterjedt por szennyeződések és baktériumok forrása lehet, amelyek az élelmiszertermelés során teljesen nem kívánatosak. Az élelmiszerpor lerakódásai a vezeték sarkaiban robbanásveszélyes környezetet teremthetnek, és ezáltal veszélyesek a gyártók számára. Az élelmiszerpor eltávolításának fő alkalmazásai a cukorpor, a lisztpor eltávolítása, a fűszerek előállításánál történő extrakció, a termékcsomagolás kivonása. Az extrakció legelterjedtebb alkalmazása az élelmiszeripari műveletek során az anyagmérési pontok és a keverőgaratok kivonása.

Az élelmiszerpor elszívása központilag megoldható egy központi szűrőegység és az egyes portalanító pontokba vezető csövek segítségével. A helyi porforrásokat kis helyi szűrőegységek segítségével lehet helyben kinyerni. A szűrőegységek attól függően változnak, hogy az elválasztott anyagot további felhasználásra használják-e az élelmiszer-előállítás során, vagy hulladékba kerülnek-e. Szűrőegységeket és komplett szívórendszereket gyártunk és szállítunk rozsdamentes acél kivitelben a szívócső tisztításának és fertőtlenítésének lehetőségével.
Kivonás az élelmiszeripari műveletek során

Az élelmiszerpor központi elszívása


Egy központi és szűrő egységet használnak az élelmiszerpor központi elszívásában, és egy központi elszívó cső rendszerével kapcsolódnak az egyes portalanító pontokhoz. A szívócsövek sajátosak az élelmiszer-előállításban, mivel nagy hangsúlyt fektetnek a rendszeres tisztítás és fertőtlenítés lehetőségeire. Lehetőleg rozsdamentes acélból készült csővezetékeket használunk gyorskioldó csatlakozásokkal. Az élelmiszerpor erősen robbanékony, főleg cukor- és lisztpor. A központi kipufogórendszert ezért biztonsági elemekkel kell felszerelni a robbanás elengedésére és megakadályozására. A termékkel érintkezésbe kerülő szűrőegységek, amelyeket tovább felhasználnak a gyártási folyamatban, az élelmiszeriparban való felhasználásra szolgáló tanúsított anyagból készülnek, a szűrőanyagot és a tömítéseket is teljesen beleértve.

Kivonás az élelmiszeripari műveletek során

A gabona szállítási útvonalak törekvése


Helyi pontszűrőket használunk a gabona, vetés és hulladék szállítási útvonalak elszívására. Pontszűrő egységek segítségével redlereket, csavaros szállítószalagokat és lifteket szívnak ki. Ez egy szűrőrendszer, ahol a kivont port visszavezetik az anyag szállítási útjára. Ezeknek a szűrőknek nem célja a por elválasztása a szállított terméktől, hanem csak a por eltávolítása a szállítási útról. A pontszűrő negatív nyomást tart fenn a szállítószalagban, és így a levegő beszívódik a belső térbe, és így megakadályozzák a por terjedését a gyártócsarnok terébe. G&G Local JET pontszűrőket gyártunk vízszintes kivitelben a redlerek és csavaros szállítószalagok portalanítására és függőleges kivitelben a liftek portalanítására. A kis helyi szűrők teljesítménye 900 m3/h-tól 7000 m3/h-ig terjed.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha a szállítási útvonalak törekvésének rekonstrukcióját vagy az élelmiszerpor elszívásának megvalósítását tervezi, együttműködésre kínálunk tanulmányokat, projektdokumentációkat, szűrési technológiák előállítását és a portalanító rendszer teljes megvalósítását. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.