Alkalmazás

Lézer és plazma extrakció

Lézer és plazma extrakció

Azáltal, hogy az anyagot lézerrel vagy plazmával megmunkáljuk, kivonjuk a füstöket és füstöket, amelyek az anyag vágása során felszabadulnak. Az elszívórendszer csatlakozik az elszívóasztalhoz, és biztosítja a füst alulról történő elszívását. A lézer és a plazma kivonásakor a füst tartalmaz porszemcséket, megosztott anyag részecskéket és szikrákat is.

A szűrőrendszert szikraszeparátorral látjuk el, ami csökkenti a szűrőegység égési kockázatát. Szűrőegységeket használunk, akár patronokat, akár textileket, amelyek mindig vannak felszerelve a szűrőközeg automatikus regenerálásával sűrített levegővel. Másodlagos szűrési szakasz alkalmazása esetén a lézerből vagy plazmából kivont szűrt levegőt vissza lehet juttatni az előállító csarnokba. Égő gépekből nem csak fémanyagokat nyerünk ki, hanem műanyag, bőr, papír vagy más lézergravírozó gépek vágásával is.
Lézer és plazma extrakció

Égő asztalok kivonása


A CNC lézergépeket a gyártó már olyan asztalokkal látta el, amelyek csatlakozó peremmel rendelkeznek a szívóeszközhöz. Ezek a táblázatok szívási részekre vannak osztva. Az egyes szakaszok automatikusan nyílnak és záródnak az égő portál mozgásának megfelelően. A szükséges szívóteljesítményt a lézer vagy a plazma gyártója határozza meg, és 2500 m3/h-tól 10 000 m3/h-ig terjed, az égő gép kivitelétől és méretétől függően. A szűrőrendszert az égési folyamathoz való automatikus kötéssel irányítjuk. A szűrőrendszer az égés megkezdése előtt automatikusan elindul. Az égési ciklus végén a szűrőrendszert automatikusan leállítják és regenerálják.

Lézer és plazma extrakció

Kipufogó alkatrészek égő gépekhez


A szűrőrendszer szikraszeparátorral van felszerelve, amely a kipufogócsőben helyezkedik el. A szikraszeparátorban a beszívott szikrák és a durva szennyeződések elkülönülnek, mielőtt belépnének a szűrőbe. A szűrőközegek vagy magas hőmérsékletnek ellenálló anyagú szűrőpatronok, vagy szűrő textil tömlők. A szűrőanyag típusát és a szűrő felépítését a szűrőtechnika működésének perspektívája és a szűrőegység elhelyezésének térbeli lehetőségei szerint választjuk meg. A szűrőegység mindig fel van szerelve a szűrőközeg automatikus regenerálásával sűrített levegő segítségével. A regenerálás a szűrő nyomáseséséhez viszonyítva automatikusan történik. Az elszívó ventilátor a szűrt levegő oldalán helyezkedik el. A ventilátor nyomásosztályát az égő gép és a szűrőberendezés közötti távolság alapján választjuk meg. Leggyakrabban 2500 Pa és 3500 Pa közötti nyomású ventilátorokat használunk. A szűrt levegőt nyári / téli üzemmódban osztjuk el, ahol télen a levegő visszatér a csarnoktérbe, ahol egy másodlagos szűrő – egy szűrőhüvely – segítségével elosztja a térben. A nyár folyamán a szűrt levegőt kifújják a kültéri környezetbe.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha plazma- vagy lézervágó gép kinyerésével foglalkozik, együttműködést kínálunk Önnek a saját szűrőegységeink portfólióján alapuló megvalósítások tapasztalatai formájában. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.