Alkalmazás

Olajköd és aeroszolok extrahálása

Olajköd és aeroszolok extrahálása

Az olajköd-extrakció a CNC megmunkálásának jellemzője hűtőemulzióval. Nagy sebességű szerszámokkal történő megmunkáláskor nagy mennyiségű hőenergia szabadul fel, ezért hűtő emulzióval hűtik mind a szerszámot, mind a munkadarabot. A CNC-gépben a hűtőemulziót aeroszol formájában permetezik, amelyet a hűtőemulzió mikrocseppjei alkotnak. Ugyanakkor az emulzió a magas megmunkálási hőmérséklet miatt elpárolog. Az emulzió bepárlása olajgőzöket eredményez. A CNC-gép extrakciójának hiányában az olajemulziók és -gőzök a gép fedelének szivárgásain keresztül terjednek a gyártócsarnokba.

Az olajköd kitermelése helyben valósítható meg, ahol minden CNC-gép saját olajköd-elválasztóval van felszerelve. A központi aeroszolszeparátorokat az olajpára központi kinyerésére használják egy olyan gépcsoportból, amely elszívó ventilátorral van felszerelve, és amely lehetővé teszi az elszívási teljesítmény szabályozását. Az egyes kipufogó gépekhez automatikusan vezérelt csappantyúkat telepítünk, amelyeket a használt CNC-gépnek megfelelően vezérelünk. Az olajköd-elszívó rendszer szívóvezetékének szorosnak kell lennie, hogy az olajkondenzátum ne folyjon át a csőcsatlakozásokon.
Olajköd és aeroszolok extrahálása

Mechanikus ködelválasztás


Az eszközöket a megmunkálás során keletkező emulziós ködök elválasztására tervezték. Az olajcseppek levegőtől való elválasztásának elve mechanikus. A készüléknek nincs szüksége eldobható szűrőkre.
Az aeroszolokat rozsdamentes acél ruhával és elválasztó lamellával választják el. A készüléket kompakt egységként szállítják, azonnali csatlakoztatásra tervezett ventilátorral. A ventilátor fordulatszámának szabályozásához integrált elektromos kapcsolótáblával látjuk el a szűrőket. A készüléket szívással látjuk el balról és jobbról egyaránt. Az alját vízzáró olajteknőnek tervezték, fúvókával az elválasztott emulzió leeresztő tömlő csatlakoztatásához. Minden szűrőpatron tisztítható, és nem szükséges eldobható patront használni. A mechanikus ködelválasztókat CNC megmunkáló központokban lehet használni helyi extrakcióként, emulzióval hűtött őrlőkben és több gépből álló szerelvényekben központi extrakcióként.

Olajköd és aeroszolok extrahálása

Elektrosztatikus olajköd-elválasztók


Az eszközöket a megmunkálás során keletkező olajködök elválasztására tervezték. Az olajcseppek leválasztásának elve mechanikus és elektrosztatikus. Az aeroszolokat rozsdamentes acél ruhával, elválasztó lamellával és elektrosztatikus kicsapóval választják el. A készüléket kompakt egységként szállítják, azonnali csatlakoztatásra tervezett ventilátorral. A motor elektronikus vezérlésű fokozatmentes sebességszabályozással 1400 m³ / h szívóerőig. Minden szűrő, beleértve az elektrosztatikus blokkot is, tisztítható, és nem szükséges eldobható szűrőket használni. Elektrosztatikus olajköd-elválasztók alkalmazhatók minden olyan szerszámgépen, ahol a munkadarab olajhűtését alkalmazzák. CNC-megmunkáló központokhoz, mint helyi kivonat, olajhűtéses csiszolókhoz, több szerszámgép készletéhez, mint központi elszívás.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha olajköd-elszívó rendszer vagy aeroszol gőzök bevezetését tervezi, együttműködést kínálunk a rendszer tervezésében, a projekt dokumentációjának kidolgozásában, az összes alkatrész gyártásában és megvalósításában, beleértve az elektromos csatlakozásokat és a rendszer vezérlését. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.