Alkalmazás

Porelszívás a kőfejtőben

Porelszívás a kőfejtőben

A kőfejtőben lévő porelszívás biztosítja a környezet védelmét a porelszívással, de elsősorban a zúzott kő egyes frakcióinak tisztítását a porszemcséktől. A korábban használt nyomás alatt álló vízköd egy olyan rendszer, amely hatékonyan csökkenti a por terjedését a környezetbe, de a vízköddel társult por a kavicsba kerül. A kavicsfrakciók befogadói ma szabályozzák többek között a maradék por – töltőanyag mennyiségét a megvásárolt kavicsfrakcióban, ami növeli a száraz porelszívás követelményeit.

A kőbányákban a portalanítás nemcsak a központi szívócsőnek a burkolatok peremeihez való csatlakoztatásával történik, hanem az egyes anyagfrakciókat külön ventilátor, valamint egy fúvókák és szívófúvókák rendszerének fújásával lehet porolni. Egy ilyen alkalmazás meglévő megoldásokkal már kialakított kőbányákban is megvalósítható. Az összesített frakció tisztítása a nem kívánt töltőanyagtól úgy történik, hogy fúvókafúvókákat helyezünk a keletkező frakció túlfolyásánál. A kőfejtőben a fő portalanítási technológiák a törőgépekből történő kivonás, a válogatókból történő kivonás, a szalagszalagok túlcsordulásának kitermelése, a töltőfúvókák kivonása. A kőbányákban a por elszívásához és szűréséhez olyan szűrőegységeket használunk, amelyekben a szűrőközeget nagynyomású ventilátor segítségével regenerálják, így a regeneráláshoz nem szükséges sűrített levegő forrást megvalósítani. Az elválasztott töltőanyagot egy csavaros szállítószalag szállítja egy töltőtartályba, amely egy töltőfúvókával van ellátva, hogy a töltőanyag pormentesen szállítható legyen a teherautóhoz.
Porelszívás a kőfejtőben

Kőfejtő portalanító szűrője


A G&G Fan BAG szűrő egy olyan szűrőberendezés, amelyet porelszívásra terveztek kőbányákból, csomagolóüzemekből és olyan műveletekből, ahol sűrített levegő nem áll rendelkezésre regenerálásra. A szűrő ideális száraz, nem tapadó porok szűrésére. A szűrőközeg regenerálódását egy automatikusan csúszó kocsi biztosítja, amely a szűrő tiszta oldalán helyezkedik el. A regeneráló kocsi biztosítja az egyes szűrőzseb-sorok egymás fölött történő tisztítását. A regenerációs levegő forrása egy nagynyomású ventilátor, amely a szűrőberendezés mennyezetén található. A regenerálás online működés közben történik. A végállás elérésekor a targonca folytatja a regenerációs ciklust. A szűrő kikapcsolása után a regeneráció lassulása megtörténik, amikor a regenerációs kocsi két regenerációs ciklust fejez be, és a szűrőelemek területén kívül parkol. A szűrőelemek vízszintesen elhelyezett lapos szűrőzsebek, amelyek elölről és hátulról a szűrőházban vannak rögzítve. A rugós csatlakozás biztosítja a szoros kapcsolatot, amikor a szűrőzseb be van szerelve. A kőbánya pormentesítésére szolgáló szűrőberendezés előválasztó kamrával van felszerelve, amely biztosítja a szűrőegységen belüli áramlás egyenletes eloszlását és 60/40% arányt. A beszívott levegő 60% -a a szűrő tetején lévő szűrőházba, a levegő 40% -a pedig a szűrő aljára kerül. Ugyanakkor az előválasztó kamrában közvetlenül elkülönülnek a durva részecskék, amelyek szabadon esnek a garatba, és nem érintkeznek a szűrőelemekkel. A lapos szűrőzsebek előnye a vz szűrőterület nagy aránya. szűrődoboz mérete.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha előkészíti a kőbányában a szűrőkivonás megvalósítását vagy rekonstrukcióját, együttműködést kínálunk a projektdokumentáció kidolgozásában, a szűréstechnika gyártásában és telepítésében, valamint egy komplett megvalósítási szolgáltatást elszívócsövek és elektromos csatlakozások gyártása és megvalósítása formájában. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.