Alkalmazás

Robbantó fülkék és robbantók kivonása

Robbantó fülkék és robbantók kivonása

A porelszívást robbantó fülkékben és robbantókban oldjuk meg. A porelszívás a felületkezelés szerves része robbantás, robbantás vagy homokfúvás során. A robbantás különböző, általában kemény anyagok felületkezelésének technológiai folyamata sugárnyomásos koptató részecskék segítségével. A kemény anyagok csiszolóanyagaként leggyakrabban acél lövedéket és acélgranulátumot, szilícium-dioxid-homokot, korundot, szavazólapot, acélszemcsét, fehér öntöttvasat vagy salakmorzsát vagy kerámia mikrogömböket használnak.

Az anyag robbantásának oka a szennyeződések eltávolítása a felrobbant termék felületéről, hogy a termék készen álljon a későbbi festésre. A robbantás során rozsdarészecskék, régebbi festékek és egyéb szennyeződések kerülnek a robbantási területre. Ezeket a porszemcséket kiszűrjük és szűrőrendszerrel elválasztjuk. Az alumínium termékek robbantásakor az alumínium por elszívható, amely robbanékony keveréket képezhet a levegővel, ezért a szűrőrendszer fel van szerelve a robbanó por elszívására is.
Robbantó fülkék és robbantók kivonása

Szuszpendált és dobfúvók kivonása


A dob vagy szuszpendált robbantók elszívására szolgáló szűrőrendszer előválasztó ciklonnal van felszerelve a csiszolóanyag elválasztására és újrafelhasználására. A robbantót, az előválasztó kamrát és a szűrőegységet összekötő csővezeték vastag falú SKIII kialakítású, mivel a robbantókból történő porelszívás nagy mennyiségű koptató porrészecskét tartalmaz, amelyek behatolnak az elszívócsövekbe és a könyökökbe. A szűrőegységet mindig előválasztó kamrával látjuk el, amelynek feladata a durva koptató részecskék elválasztása, hogy a szűrőközeg védve legyen, és az élettartama meghosszabbodjon. A szűrőközeget a szűrőberendezés helyének térbeli lehetőségei szerint választjuk meg. A robbantók kinyeréséhez leggyakrabban textilszűrő egységeket használunk, amelyeknek a szűrőközeg hosszú élettartama van. A robbantók időről időre történő használatakor javasoljuk, hogy olyan patronszűrő egységet telepítsen, amely eleget tesz az előírt feladatnak, olcsóbb befektetni, de a szűrőközeget gyakrabban kell cserélni a textilszűrőkhöz képest.

Robbantó fülkék és robbantók kivonása

Robbantókamrák kivonása


A robbantókamrákat nagy termékek, például öntvények vagy nagy varratok felületének robbantására használják. A robbantókamrákat nagy alkatrészek, például autóvázak mechanikai festékeltávolításához is használják. A robbantókamra egy zárt robbantási tér, ahol a súroló részecskék sűrített levegő segítségével metánnal vannak a felületen. A működő robbantókamra speciális ruhába van öltözve és légzőmaszkkal van ellátva. A robbantás során keletkező porszemcsék és szennyeződések közvetlenül a robbantó dobozába kerülnek. Ezért a robbantókabinokat hatékony és nagy teljesítményű légelszívó és -szűrő rendszerrel látjuk el. A robbantókabinok elszívási kapacitása nagy légcserét biztosít, óránként körülbelül 150-szer. A robbantó kabin elszívásának megtervezésekor a szívó réseket a kamra alsó részébe helyezzük, a szűrt levegőt pedig a kamra felső részébe juttatjuk vissza. A robbantófülke belsejében lévő áramlást felülről lefelé tervezzük, ami rendkívül hatékony légtisztítást eredményez a robbantókamrában.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha robbantó vagy robbantókamra kivonásával foglalkozik, együttműködést kínálunk Önnek a projekt keretében, minőségi szűrőrendszer gyártását és telepítését. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.