Alkalmazás

Szívó falak nedves és porbevonathoz

Szívó falak nedves és porbevonathoz

A festékelszívó falak a nedves és a porfesték üzletek szerves részét képezik. Biztosítják a festék fröccsenéseinek és a felszabaduló illékony anyagok kinyerését a festéküzemből vagy az előállító csarnokból. A szívófalak a szűrés több szakaszával vannak ellátva.

A szűrés első szakasza lélegző lamellákból áll, amelyek feladata nedves festékcseppek befogása és ezáltal száradásuk biztosítása. A szűrés második szakaszában nem szövött szűrőpépből készült szűrőgyapotot használunk, amely a festék porszemcséit rögzíti. A szűrés harmadik szakaszában nemszövött anyagot használunk aktív szénrészecskékkel, amelynek feladata a VOC-anyagok befogása. A kisméretű kipufogó falakat saját integrált elszívó ventilátorunkkal látjuk el, amely a külső levegő elszívásához csatlakozó peremmel rendelkezik. A nagy festékelszívó falakat vagy azok szerelvényeit egy központi csatorna köti össze, és egy központi elszívó ventilátor segítségével vonják ki. Szegmentális megoldásokat gyártunk a falak festésére, amelyeket az ügyfél igényeinek megfelelően tervezünk.
Szívó falak nedves és porbevonathoz

Légcsere a festéküzletben


Tekintettel arra, hogy a kipufogó falból származó elszívó levegő festékoldószerekből származó illékony anyagokat tartalmaz, a kipufogógázt a kipufogó falról a csarnok külső részére kell irányítani. Ez az extrakciós módszer kiegyensúlyozatlan légegyensúlyt eredményez a festékműhelyen belül. Az elszívott levegő hiányát pótolni kell a külső környezetből származó kondicionált friss levegővel. A festékműhely levegőjét klímaberendezés-ellátó egységek segítségével cseréljük ki, amelyek a beszívott levegő szűrésével és a betáplált levegő fűtésével vannak felszerelve. A levegőellátó egység tervezésénél abból indulunk ki, hogy fenntartsuk a szükséges hőmérsékletet a festékműhelyben. A festéküzem kipufogórendszerének sajátos felszereltsége a rekuperációs egység használata a hő elvezetésére a kipufogógázból. Rekuperációs egységeket használunk olyan festéküzletekben, ahol magasabb a munkaterület hőmérséklete. Ebben az esetben a befújt levegő újramelegítése magas működési költségeket jelentene, amit a rekuperációs egység használata csökkent.

Szívó falak nedves és porbevonathoz

A falak elszívási teljesítményének szabályozása


A nem állítható elszívási technológia használata megegyezik az autóvásárlással és a hajtás sebességétől függetlenül állandóan teljesen lenyomott pedállal történő vezetéssel. A kipufogófesték falainak szabályozását a kipufogóventilátor frekvenciaváltóval történő vezérlésével oldják meg. A festő saját igényei szerint kézzel vezérli a szívóerőt. Ha nagy részeket fest a szívófaltól nagyobb távolságra, akkor szívóerőt ad. Ha kis termékeket fest a szívófal közelében, ez minimálisra csökkenti a szívóteljesítményt. Amikor a kipufogó fal csatlakozik a befújt légkezelő egységhez, a szabályozás együttesen történik. Ha a kipufogógáz-teljesítmény csökken, a tápegység teljesítménye egyenes arányban csökken, így a festékműhely levegője kiegyensúlyozott.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha festőfal vagy elszívórendszer vásárlását tervezi az egész festőműhely számára, ideértve a befújt levegő fűtésének megoldásait is, akkor együttműködést kínálunk Önnek a projektdokumentáció tervezésében és feldolgozásában, az egyes alkatrészek gyártásában és a teljes megvalósításban. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.