Alkalmazás

Termékek fémezéséből származó porelszívás

Termékek fémezéséből származó porelszívás

A fémezés azt jelenti, hogy egy olvadt fémréteget visznek fel egy fémezett termék felületére. Más szavakkal, ez a termék termikus permetezése. A vásárlás nevét is használják erre a technológiára. A fémezést a termék vagy alkatrészeinek felületvédelmeként alkalmazzák, ahol az alapanyag fokozott kémiai ellenállása szükséges a korrózióval szemben. A fémezést nem csak fémfelületek, hanem nemfémes termékek, például fa, gumi, bőr és hasonlók esetében is alkalmazzák.

A metallizálás során a metallizációs anyagot - cinket vagy alumíniumot - megolvasztják egy metallizáló pisztolyban, és sűrített levegővel gyorsítják a felülethez. A fémezés során azonban nem minden anyag tapad a kezelt felületre, hanem csak annak egy része. A metallizálás során a maradék anyag szétterül a metallizálódoboz térében, és nagyon intenzíven kell kinyerni és szűrni a levegőt. A fémrészecskékből álló levegő robbanásveszélyes keveréket képez, ezért a levegőelszívó és -szűrő rendszert robbanásporos elszívási változatban kell megtervezni. A szívórendszerbe kerülő fémrészecskék ismét szilárd állapotban vannak. A cink- vagy alumíniumpor porszemcséi nagyon ragacsosak. Nagy szűrési területtel rendelkező szűrőberendezéseket tervezünk, ahol a szűrés nagyon alacsony szűrési sebesség mellett történik.
Termékek fémezéséből származó porelszívás

Szűrőrendszer a termékek fémezéséhez


A metallizálási folyamat során az extrakciót a metallizálási tér nagy intenzitású szellőzésére tervezték. Ennek oka az, hogy biztosítani kell a robbanékony por elszívását, hogy a dobozban ne legyen por koncentráció, amely lehetővé tenné a robbanást. A metallizáláshoz a szívó- és szűrőrendszert vastag falú SKIII szívócsővel tervezzük, amely biztonsági fedéllel van felszerelve, hogy megakadályozza a nyomáshullám terjedését a metallizálási térbe. Szűrőkészülékként egy antisztatikus kivitelű, nyomásálló házzal ellátott textilszűrő egység alkalmazását javasoljuk +40 kPa szintig. A szűrőegység megkönnyebbüléses membránokkal van felszerelve, amelyek robbanásszerű repedés esetén a túlnyomást biztonságos helyre engedik. A szűrőközeg automatikus regenerálásával felszerelt szűrőberendezést mindig sűrített levegővel látjuk el, hogy a szűrőberendezés folyamatosan működhessen. Mindig a teljes légelszívó és -szűrő rendszert tervezzük, gyártjuk és szállítjuk az ügyfél igényeinek, a cipő munkahelyének méretének vagy a metallizáló kabin gyártója követelményeinek megfelelően.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha metallizációs munkahely beszerzésével vagy elszívórendszer rekonstrukciójával foglalkozik, együttműködést kínálunk a projektdokumentációban, a szűrőrendszer tervezésében és gyártásában, valamint a teljes technológia megvalósításában. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.