Alkalmazás

Textil porelszívás

Textil porelszívás

A textilporokat vagy textilszálakat növényi, állati és szervetlen rostokra osztják. Célunkhoz csak textilport használunk. A textilpor bármilyen szövet gyártási folyamata során keletkezik. A textilipar gyártási folyamatai két alapvető csoportra oszthatók: mechanikai műveletek (fonás, szövés, kötés) és befejezés (nedves feldolgozás, ahol a textíliák kapják a fő hasznos tulajdonságokat). Jelentős porrészecskekibocsátás fordul elő az ipari mosodákban is, főleg a szárítási folyamat során. A textilpor elszívását és leválasztását korábban a padlóban elhelyezett központi kipufogócsatornák oldották meg, amelyek az úgynevezett porkamrákba juttatták a levegőt. Itt elválasztották a port, és a levegőt a külső környezetbe juttatták.

A hagyományos szűrőegységek nem használhatók a textilpor megszűrésére vagy elválasztására, mivel a textilszálak általában összecsomózódnak, és takarót alkotnak. Egy hagyományos szűrőegységben textilszálakból álló csoportok töltik meg a szűrőelemek közötti teret, és tartósan eltömítik a szűrőegységet. A textilporokat forgó szűrők választják el, a szűrődob szívó rendszerrel történő folyamatos regenerálásával.
Textil porelszívás

A mai textil porelszívó rendszerek


A textilport eltávolítjuk egy központi elszívócsővel, amely csatlakozik az elszívókhoz. A szívócsövek sima csőszakaszok, amelyeket karimák kötnek össze. A csövek szegecsekkel vagy önmetsző csavarokkal történő összekötésére szolgáló rendszert tilos használni a textilpor eltávolítására. A cső belsejébe kinyúló bármely éles pont a cső elalszik. A port a központi szívóvezetéken keresztül vezetik a forgó szűrőhöz. A forgószűrő dob kerülete körül szűrőszövettel van ellátva, amelyen a textilszálak kívül vannak elválasztva. A szűrődob regenerálása porelszívó rendszer segítségével folyamatosan zajlik. A szívókefék a dob 360° -os fordulata után regenerálják a forgó dob felületét. A dobszűrő regenerációs rendszere egy nagynyomású ventilátorból és egy ciklon szeparátorból áll. A ciklonszeparátor szellőzőnyílását visszavezetjük a dobszűrő szívására.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Tervezőink örömmel készítenek elő egy projektet vagy tanulmányt egy adott feladatra. Az együttműködés megkezdéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot.