Alkalmazás

Újrahasznosítási műveletek kinyerése

Újrahasznosítási műveletek kinyerése

Megoldjuk az újrahasznosítási műveletek kitermelésének problémáját. Az anyag újrafeldolgozása egy hulladékkezelési folyamat, amely újrafelhasználáshoz vezet. Az újrahasznosítási folyamat során az alapanyagot technológiailag mindig felhasználhatatlan hulladékra és kimenő nyersanyagra osztják fel, amelyet későbbi ciklikus feldolgozásra használnak fel. Nagy mennyiségű por kíséri gyakorlatilag a teljes újrafeldolgozási folyamatot, az anyag beérkezésétől a kimenő termék csomagolásáig.

Újrahasznosítási műveletek kinyerése

Miben különbözik az újrahasznosítás kitermelése a többi művelettől?


Az újrahasznosító üzemek kinyerése a kivont por nagyon specifikus inhomogenitása. Példát adunk a települési hulladék újrahasznosítására. A települési hulladék trendektől és évszakoktól függően változik. Télen nagy mennyiségű hamu tartozik a kommunális hulladékba, nyár folyamán nincs hamu a hulladékban. Az elszívórendszernek ezért az újrahasznosító vezeték különféle üzemi állapotainak megfelelően állíthatónak és beállíthatónak kell lennie. A kivont por részeként műanyag zacskók és a papír csomagolások és fóliák egyéb könnyű frakciói is belépnek az extrakciós rendszerbe. A szívó műanyag zacskók problémákat okoznak a szűrőegységekben, ahol hajlamosak eltömíteni a szűrőtömlők közötti teret és a szűrőtartály eltömődésének regenerálásakor. A műanyagok, papírok és fóliák rendkívül hajlamosak boltozatokat kialakítani a szűrőegységek garataiban, és így a szűrőegységet elárasztja a hulladék. A fóliák és zacskók szűrőbe való behatolásának megakadályozása érdekében rotációs szeparátorokat telepítünk a szűrőegység elé, amelyek biztosítják ezen részecskék elválasztását az elszívott levegőtől. A tasakok és a fóliák ezután egy rotációs szeparátor alatt végződnek, ahol egy présbe vagy edénybe engedik őket, és csak porszemcsék folytatják a szűrőegységet.

Újrahasznosítási műveletek kinyerése

Mire kell figyelni az újrahasznosító üzemek kitermelésekor?


A legfontosabb az, hogy alaposan megértsük a sort, mielőtt végrehajtanánk az extrakciót. Beszélje meg az egyes gépek funkcióit, és tervezze meg a megfelelő szívógépet és szívóerőt. Semmit sem szabad elfelejteni, az anyag átvételétől, a töltőhelyektől, a szalagszalagok túlcsordulásától, a törőgépektől, a válogatóktól, a granulátoroktól. Minden technológiai alkatrészt a saját, sajátos módján kell kinyerni, hogy a termék ne kerüljön kivonásra a nem kívánt por helyett. Még egy nem megfelelően kialakított vagy rosszul szabályozott szívópont is a végtermék jelentős veszteségét jelentheti.

A robbanásveszélyes légkört nem szabad elfelejteni. Mivel a bemenő anyagot nem lehet pontosan meghatározni, feltételeznünk kell, hogy a robbanóanyag kiszívható, és a teljes technológiát ehhez az állapothoz kell igazítani.

A szívóközeg nedvességtartalmát nem szabad megfeledkezni. Különösen télen nedves levegő kondenzálódhat a szűrő és a garat falain a csővezetékek és a szűrőberendezések belsejében. A kondenzátum miatt a garat belsejében lévő rotációs adagolósínek és anyagok megfagynak. A páralecsapódás megakadályozása érdekében a szűrőrendszert és a szívóvezetéket hőszigetelni kell, és a garatot fel kell szerelni fűtéssel.

Lépjen kapcsolatba velünk

Dolgozzunk együtt


Ha újrahasznosítási műveletek tervezésével, kivitelezésével vagy optimalizálásával foglalkozik, szívesen együttműködünk Önnel a minőségi és megbízható portalanítási technológia biztosításában. Örülünk, ha felveszi velünk a kapcsolatot.