Konfigurátor
Alkalmazás

Biomassza kazán füstgázának szűrése

Biomassza kazán füstgázának szűrése

Az alkalmazás leírása

A BIOMASSZA KAZÁNOK FÜSTGÁZSZŰRÉSI FOLYAMATÁNAK PROBLÉMÁI

A szén- vagy biomassza kazánokból származó füstgázok portalanítása és szűrése nagyon fontos téma, tekintettel a levegőbe kerülő részecskék kibocsátására vonatkozó egyre szigorúbb követelményekre. Az üzemben lévő, többnyire régebbi gyártású biomassza kazánok többsége csak ciklonleválasztóval vagy multiciklonnal van felszerelve. Ezek a technológiák a füstgázból a hamu leválasztására nem érik el a szükséges elválasztási hatékonyságot, és a kazánok túllépik a megengedett VOC-kibocsátást. A biomassza kazánokból származó füstgázok portalanítása a fűrészpor, kéreg vagy faforgács égetetlen részecskéinek formájában előforduló korom nagymértékű előfordulására jellemző.

 

A nagy faaprítékkazánok portalanítását lehetőleg elektrosztatikus szűrőkkel oldják meg, a kisebb, 300 kW és kb. 2 MW közötti teljesítményű kazánok esetében viszont költséges elektrosztatikus szűrőt vásárolni, ezért a portalanítást mechanikus szűrőkkel oldják meg. A mechanikus szövetszűrők azonban a biomassza kazánok pormentesítésére történő korábbi alkalmazások után egyáltalán nem jöhetnek szóba, mivel a speciális, magas hőmérsékletű szövetek használata ellenére nagyon hajlamosak a szűrőanyag megégésére. Kisebb biomassza kazánok portalanításához kerámia szűrőközeggel ellátott szűrőegységeket gyártunk és szerelünk be. Ezek a G&G Ceramic JET szűrők 900°C-ig lángállóak.

Érdeklődés A weboldal konfigurálása
Vissza az alkalmazásokhoz

Kerámia szűrőkkel ellátott kazánok portalanítása

A 0,2-2 mg/m3 TZL-szivárgási maradékérték elérése érdekében

A G&G Ceramic JET füstgázszűrőket a szilárd tüzelőanyagok égetése során keletkező füstgázok eltávolítására tervezték. Kialakításuknak köszönhetően a szűrőegységeket biomassza kazánok portalanítására használják. A szűrőberendezések alapvető jellemzője, hogy ellenállnak a forró részecskéknek és az elégetetlen tüzelőanyag maradványainak, amelyek a biomassza égetések füstgázaiban előfordulnak. A szűrőberendezésbe belépő füstgázokat egy belső válaszfal segítségével a szűrőberendezés aljára irányítják, így a szűrőberendezés háza egyenletesen felmelegszik. A füstgáz a szűrőközegeken keresztül felfelé halad a tiszta szűrőkamrába, majd a kivezető nyíláson keresztül a füstgázventilátorba.

Nagy ellenállás a tűzkárokkal szemben

A szűrőegységek magas hőmérsékletnek ellenálló szűrőközeggel - kerámia rudakkal - vannak felszerelve. Ezek a kerámia rudak lángállóak. A szűrőegység biztonságosan elhelyezhető a kazánházban is.

Globális üzleti partnereket keresünk: csatlakozzon hozzánk és terjessze ki üzletét nemzetközileg

A mai összekapcsolt világban folyamatosan új piacokat és növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kell keresni. Ezért keressük meg azokat a potenciális üzleti partnereket szerte a világon, akik érdeklődnek a velünk való együttműködés iránt a kölcsönösen virágzó együttműködésünkben.

Kapcsolatfelvételi űrlap HU
Mapa evropy
Termékportfólió-innováció

Termékportfólió-innováció

Partnereink javaslatai és a technológiai trendek alapján folyamatosan újítjuk termékeinket.

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

Termékeinkhez minden dokumentumot 3D STEP formátumban biztosítunk az Ön projektjébe való beépítéshez.

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

A technológia távoli irányítással történő felügyelete és ellenőrzése növeli az ügyfél felhasználói élményét.

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Minden alkalmazás sajátos terméket igényel, és mi szívesen segítünk Önnek a kiválasztásban.