Kivonás élelmiszer-feldolgozó üzemekben

Popis apliace
A KIVONÁSI FOLYAMAT PROBLÉMÁI AZ ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓ ÜZEMEKBEN
A nagy teljesítményű elszívás az élelmiszer-feldolgozó üzemekben nagyon fontos a tiszta munkakörnyezet biztosítása érdekében. A gyártósor területén szabadon terjedő por szennyeződések és baktériumok forrása lehet, amelyek az élelmiszer-előállításban egyáltalán nem kívánatosak. A gyártósor sarkaiban lerakódott élelmiszerpor robbanásveszélyes környezetet teremthet, és így veszélyt jelenthet a gyártómunkások számára. Az élelmiszeripari porelszívás fő alkalmazási területei a cukorporelszívás, lisztporelszívás, fűszerporelszívás, termékcsomagoló elszívás.
Az élelmiszerpor-elszívás megoldható központilag egy központi szűrőegységgel és az egyes porelszívási pontokhoz vezető csővezetékekkel. A helyi porforrások elszívása helyben, kis helyi szűrőegységek segítségével történhet. A szűrőegységek attól függően változnak, hogy a leválasztott anyagot az élelmiszer-előállításban használják-e tovább, vagy a hulladékáramba kerül. A szűrőegységeket és a teljes elszívórendszereket rozsdamentes acélból gyártják és szállítják.