Konfigurátor
Alkalmazás

Hegesztési füst elszívása

Hegesztési füst elszívása

Popis apliace

A HEGESZTÉSI FÜST ELSZÍVÁSÁNAK PROBLÉMÁI

A hegesztési folyamat elszívása kulcsfontosságú a tiszta munkakörnyezet fenntartásához a gyártócsarnokban. Az általunk gyártott szűrőegységek ideálisak a fémhegesztés során keletkező füst, por, füst és aeroszolok elszívására. A hegesztési füst az emberi egészségre veszélyes anyagokat tartalmaz, mint például a fémoxidok és ötvözeteik, amelyek PM 2,5 méretűek és károsak lehetnek az emberi szervezetre. Ezek a hegesztőfüst részecskék rákkeltőek lehetnek és maradandó egészségkárosodást okozhatnak.

 

A hegesztő munkahelyek elszívására nincs egyféle megoldás. Figyelembe kell venni az ügyfél gyártási programját, a hegesztési darabok méretét és a hegesztési eljárásokat. Ugyanakkor biztosítani kell a hegesztési füstök megfelelő elszívását, hogy a munkavállalók a lehető legkevésbé érintkezzenek velük. A hegesztőműhelyekben a hatékony elszívás szempontjából sem a használt szűrő típusa, sem annak gyártója nem döntő tényező. A legfontosabb az elszívandó levegő mennyiségének helyes meghatározása és a megfelelő elszívó berendezés kialakítása. Minél közelebb van az elszívás a forráshoz, annál jobban és hatékonyabban lehet a füstöt elszívni.

Érdeklődés A weboldal konfigurálása
Vissza az alkalmazásokhoz

ELSZÍVÁSI MEGOLDÁS NAGYMÉRETŰ HEGESZTŐ MUNKAHELYEK SZÁMÁRA

A nagyméretű hegesztő munkahelyek, ahol nagyméretű hegesztési darabok készülnek, jelentős kihívást jelentenek az ideális elszívás biztosítása szempontjából. Az egyik lehetséges megoldás a teljes munkaterületet lefedő, meghosszabbított karokkal ellátott szívókarok. Mivel azonban a hegesztők gyakran nem hajlandók használni a karokat, központi, mennyezet alatti elszívórendszereket javasolunk. A gyűjtőcsatorna a mennyezet alatt helyezkedik el, a szűrt levegő pedig a padlószintre kerül vissza.

Elszívási megoldások a helyi hegesztő munkahelyek számára

Az olyan helyi hegesztő munkahelyeken, ahol kisebb hegesztési darabokat hegesztenek, lehetőség van olyan elszívószűrők felszerelésére, amelyek szinte az összes hegesztési füstöt felfogják. Ezek a megoldások alkalmasak a robothegesztés utáni javítási munkahelyekre vagy kisebb helyi hegesztési munkahelyekre legfeljebb 2 méteres hegesztési darabok méretéig. Az elszívóasztalra egy füstelszívót szerelnek fel, alsó és felső hegesztési füstcsapdával. Az elszívó hatás biztosítja, hogy a felszálló füstöt a dolgozótól távolabb tereljék. A hegesztő az elszívórendszer megfelelő huzatának köszönhetően teljesen védett, és nem kell saját szűrt levegővel ellátnia a hegesztőmaszkot.

Hegesztőrobot kipufogó megoldások

A robotizált munkaállomások manapság nagyon elterjedtek, különösen az autóiparban. A zárt cellákban elhelyezett hegesztőrobotok elszívását a cella mennyezete alatt, a hegesztett alkatrész feletti térben elhelyezett elszívóháztetővel oldják meg. A hegesztőrobotok elszívása esetén nagy hangsúlyt fektetünk a szűrőberendezésbe kerülő szikrák elleni védelemre és a szűrőben lévő gyulladásveszély csökkentésére egy szorbiens adagolóállomás telepítésével.

Pontozó robot szívó megoldás

Ponthegesztő robotok csoportosítása, amelyek nagy munkahelyeket alkotnak egyedi ponthegesztési pontokkal. A füstölés gyakorlatilag mindenhol és nagyon alacsony intenzitással történik. Számos megvalósítás után az a véleményünk, hogy NEM LEHETŐ a ponthegesztések minőségi kiszívása helyi szívórendszerrel. A ponthegesztés során keletkező füstöt a manipulátor által a termékek mozgatásával folyamatosan a területre fújja. A helyi elszívással felszerelt ponthegesztő bilincsek esetében jól látható, hogy az elszívás hatékonysága legfeljebb 10%. Egy másik nagy probléma a terméktálca felszabadítására váró robotok helyzete. Ebben az esetben a füstölgő terméket tartalmazó robot a felső pozícióban áll meg, és várja a tálca felszabadítását. Ebben a helyzetben a termék befejezi a füstölést, és a füst szétterjed a térben. A mi megoldásunk az, hogy a füstölőrobotok teljes csoportját egy folyamatterületen belül egy átlátszó fóliával zárjuk be. A ponyvák alkotják a kivont tér falait, a csarnok mennyezete pedig a zárt tér mennyezetét. A vitorla a robotok munkaállomásai felett egy zárt teret képez, amelyből elszívjuk a szennyezett levegőt. Az elszívó rendszer úgy működik, hogy a levegőt elszívja a pontozó robotok területéről, és szűrés után visszavezeti a levegőt a csarnok területére. Ez kiküszöböli a füst terjedését a pontozó robotoktól a terület felé, ahol a kezelők már jelen vannak.

Globális üzleti partnereket keresünk: csatlakozzon hozzánk és terjessze ki üzletét nemzetközileg

A mai összekapcsolt világban folyamatosan új piacokat és növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kell keresni. Ezért keressük meg azokat a potenciális üzleti partnereket szerte a világon, akik érdeklődnek a velünk való együttműködés iránt a kölcsönösen virágzó együttműködésünkben.

Kapcsolatfelvételi űrlap
Mapa evropy
Termékportfólió-innováció

Termékportfólió-innováció

Partnereink javaslatai és a technológiai trendek alapján folyamatosan újítjuk termékeinket.

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

Termékeinkhez minden dokumentumot 3D STEP formátumban biztosítunk az Ön projektjébe való beépítéshez.

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

A technológia távoli irányítással történő felügyelete és ellenőrzése növeli az ügyfél felhasználói élményét.

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Minden alkalmazás sajátos terméket igényel, és mi szívesen segítünk Önnek a kiválasztásban.