Konfigurátor
Alkalmazás

Olajpára és aeroszolok kivonása

Olajpára és aeroszolok kivonása

Az alkalmazás leírása

AZ OLAJKÖD ÉS AZ AEROSZOL KIVONÁSI ELJÁRÁS PROBLÉMÁI

Az olajköd-elvonás a hűtőemulzióval történő CNC megmunkálás egyik jellemző alkalmazási módja. Nagy sebességű szerszámokkal történő megmunkáláskor nagy mennyiségű hőenergia szabadul fel, ezért hűtőemulziót használnak a szerszám és a munkadarab hűtésére. A CNC-gépben a hűtőemulziót a hűtőemulzió mikrocseppekből álló aeroszol formájában permetezik. Ugyanakkor a megmunkálás során a magas hőmérséklet miatt az emulzió elpárolog. Az emulzió elpárolgása olajgőz keletkezik. A CNC-gépek kipufogórendszerének hiányában az olajemulzió és a gőzök a gépházban lévő szivárgásokon keresztül a gyártócsarnokba jutnak.

 

Az olajpáraelszívás helyben is megvalósítható, ahol minden CNC-gép saját olajpáraelszívóval van felszerelve. A gépcsoportokból származó olajköd központi elszívására központi aeroszolleválasztókat használnak, amelyek elszívó ventilátorral vannak felszerelve, és az elszívási teljesítmény szabályozható. Az egyes elszívógépekre automatikusan vezérelt elszívócsappantyúkat szerelünk, amelyek az alkalmazott CNC-gépnek megfelelően szabályozhatók. Az olajköd-elszívó rendszer elszívó csővezetékeinek tömör kialakításúnak kell lenniük, hogy az olajkondenzátum ne folyjon át a csővezetékek illesztésein.

Érdeklődés A weboldal konfigurálása
Vissza az alkalmazásokhoz

Mechanikus köd eltávolítása

A készülékeket a megmunkálás során keletkező emulziós ködök leválasztására tervezték. Az olajcseppek leválasztásának elve mechanikus. A készülék nem igényel eldobható szűrőket. Az aeroszolok elválasztása rozsdamentes acélszövet és zeolit szűrők segítségével történik. A készüléket kompakt egységként, ventilátorral együtt szállítjuk azonnali csatlakoztatásra. A készüléket bal és jobb oldali bemeneti változatban is szállítjuk. Az alja vízzáró olajtartályként van kialakítva, a leválasztott emulzióleeresztő tömlő csatlakoztatására szolgáló hüvelykkel. Minden szűrőbetét tisztítható, és nincs szükség eldobható szűrőbetétekre. A mechanikus páraelszívók CNC megmunkálóközpontokon helyi elszívásként, emulzióval hűtött csiszológépeken és több gépből álló szerelvényeken központi elszívásként használhatók.

Központi páraelszívás

Nemcsak az emulzió szétválasztása, hanem a szagok megszüntetése is fontos.

Az olajpára a zsír, a nedvesség és a szag összetevője miatt specifikus. A nagyobb műhelyek központi elszívórendszereinél a leghatékonyabb, ha a központi elszívórendszert kis ködleválasztókkal szerelik fel, amelyek a kondenzátumot visszavezetik a géphez. Az összes cseppleválasztót egy központi csövön keresztül csatlakoztassa, majd az olajtól vagy emulziós folyadéktól mentes, de szagkomponenst tartalmazó levegőt vezesse a visszanyerő egységhez. A visszanyerő egységben az elszívott levegő a hőt átadja a beszívott friss levegőnek. Ily módon a folyékony komponens eltávolításra és a gépbe való visszajuttatásra kerül, majd friss levegő kerül a munkahelyre, és a munkahely szellőztetése megtörténik. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sem a mechanikus, sem az elektrosztatikus szűrők nem képesek megszüntetni az elszívott levegő szagkomponensét.

Globális üzleti partnereket keresünk: csatlakozzon hozzánk és terjessze ki üzletét nemzetközileg

A mai összekapcsolt világban folyamatosan új piacokat és növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kell keresni. Ezért keressük meg azokat a potenciális üzleti partnereket szerte a világon, akik érdeklődnek a velünk való együttműködés iránt a kölcsönösen virágzó együttműködésünkben.

Kapcsolatfelvételi űrlap HU
Mapa evropy
Termékportfólió-innováció

Termékportfólió-innováció

Partnereink javaslatai és a technológiai trendek alapján folyamatosan újítjuk termékeinket.

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

Termékeinkhez minden dokumentumot 3D STEP formátumban biztosítunk az Ön projektjébe való beépítéshez.

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

A technológia távoli irányítással történő felügyelete és ellenőrzése növeli az ügyfél felhasználói élményét.

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Minden alkalmazás sajátos terméket igényel, és mi szívesen segítünk Önnek a kiválasztásban.