Konfigurátor

Olvasztókemencék és kupolák kitermelése

Olvasztókemencék és kupolák kitermelése

Popis apliace

AZ OLVASZTÓKEMENCÉK ÉS KUPOLÁK KITERMELÉSI FOLYAMATÁNAK PROBLÉMÁI

Az olvasztókemencék füstgázelvonása az öntödék, kohók és vasművek egyik legfontosabb elszívó rendszere. A fémek olvasztása során nagy mennyiségű füstgáz keletkezik, amelyet teljesítményálló elszívó- és szűrőrendszerrel kell elszívni. Az olvasztókemencékből történő füstgázelszívást a füstgáz hőmérséklete szerint hideg és meleg alkalmazásokra osztják. Forró füstgázok gázolvasztó kemencékben, kupolákban és forgókemencékben keletkeznek. A kemencék kimeneti hőmérséklete 350 és 500 °C körül van.

 

A füstgázok elszívásához és szűréséhez vagy speciális kialakítású, akár 900 °C hőállóságú kerámia szűrőközeggel ellátott szűrőegységeket kell használni, vagy a füstgázokat a szűrés előtt textilszűrővel kell lehűteni. A füstgázok textilszűrővel történő szűréshez megfelelő hőmérsékletre történő hűtésére ipari csőhűtőket vagy rekuperátorokat használnak. A hideg füstgázokat elektromos indukciós kemencékből vonják ki. Az elektromos indukciós kemencékben a füstgázok nem gáz vagy más tüzelőanyag elégetésével keletkeznek, hanem az olvadt anyagot elektromos indukcióval fokozatosan melegítik.

Érdeklődés A weboldal konfigurálása

Gázolvasztó kemencék normál kivonása

A gázkemencés extrakciót leggyakrabban az alumíniumkohászatban alkalmazzák. A modern kemencék füstgázregenerátorokkal vagy hőcserélőkkel vannak felszerelve. Ezek a hőcserélők csökkentik az elszívott füstgáz hőmérsékletét, és a kivont energiát a füstgázlevegőnek adják át. A füstgázregenerátorok ellenére a füstgáz hőmérséklete 350 °C körül van. A szűrőrendszer saját füstgázhűtő rendszerrel van kialakítva, amely csöves füstgáz-levegőcserélőt használ. Mielőtt a lehűtött füstgáz belépne a szűrőegységbe, a HF- és HCl-tartalom csökkentése érdekében a füstgázhoz adunk egy szorbenst. A szűrőegységet 200°C-ig tartó hőmérsékletállóságú textil szűrőelemekkel tervezzük. A szűrők a szűrőközeg automatikus regenerálásával vannak felszerelve, nyomás alatt lévő levegő segítségével. A szűrő külön kamrákra van osztva az off-line regeneráláshoz. A nedves füstgázok kondenzációjának megakadályozása érdekében a teljes elszívórendszert hőszigetelni kell.

Villamosenergia-termelés a forró füstgáz kivonása során

A modern kipufogórendszerek a füstgázok hőmérsékletét használják fel az áramtermeléshez. Ez a füstgázelvonási módszer a beruházás megtérülésében különbözik a többitől. Folyamatosan működő kemencéknél, például forgózsámolykemencéknél vagy kontilitüzemeknél alkalmazható. Az elszívó rendszer úgy működik, hogy a füstgázokat a szűrés előtt nem hűtik, hanem magas hőmérsékleten szűrik. A forró füstgázok szűrésére kerámia szűrőközeggel ellátott füstgázszűrőket használnak, amelyek akár 900 °C-ig tartó magas hőmérsékletnek is ellenállnak. A kerámiaszűrőkből kilépő füstgázok a CHP-egység hőcserélőjébe kerülnek. A szűrés a CHP-egység előtt történik, hogy megakadályozza a CHP-váltó elszennyeződését. A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő egység után a kimenő füstgáz hőmérséklete körülbelül 120 °C, hogy a füstgázok kondenzációja a csővezetékben a kéményfejig elkerülhető legyen. Az egész rendszer folyamatosságot igényel az olyan folyamatparaméterek tekintetében, mint a füstgáz mennyisége és hőmérséklete.

Globális üzleti partnereket keresünk: csatlakozzon hozzánk és terjessze ki üzletét nemzetközileg

A mai összekapcsolt világban folyamatosan új piacokat és növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kell keresni. Ezért keressük meg azokat a potenciális üzleti partnereket szerte a világon, akik érdeklődnek a velünk való együttműködés iránt a kölcsönösen virágzó együttműködésünkben.

Kapcsolatfelvételi űrlap
Mapa evropy
Termékportfólió-innováció

Termékportfólió-innováció

Partnereink javaslatai és a technológiai trendek alapján folyamatosan újítjuk termékeinket.

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

A harmadik dimenzió a tervező szervezetek számára

Termékeinkhez minden dokumentumot 3D STEP formátumban biztosítunk az Ön projektjébe való beépítéshez.

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

Intelligens vezérlési technológia és távoli irányítás

A technológia távoli irányítással történő felügyelete és ellenőrzése növeli az ügyfél felhasználói élményét.

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Műszaki támogatás és szakértői tanácsadás

Minden alkalmazás sajátos terméket igényel, és mi szívesen segítünk Önnek a kiválasztásban.