CFD áramlásszimuláció

CFD áramlásszimuláció

CFD áramlásszimuláció

Berendezéseink legmagasabb minőségének és megbízhatóságának elérése érdekében nagyon szoros szinten együttműködünk a Fluidea, s.r.o. céggel. Ez a cég elkészíti számunkra az általunk gyártott berendezéseken belüli légáramlás CFD-szimulációit – lásd partnereink oldalát.

CFD A légáramlás szimulációja döntő fontosságú számunkra, hogy a szűrőberendezést helyesen és optimálisan tervezzük. Csak ezeknek az információknak köszönhetően tudjuk garantálni, hogy a szűrőblokk egy bizonyos részén nem történik túlzott terhelés. A CFD szimulációnak köszönhetően olyan szűrőegységet tervezhetünk és gyárthatunk, amelynek a szűrőház teljes keresztmetszetében egyenletes porterhelésű tömlői vannak. A Fluidea,-val való együttműködés legnagyobb előnye, hogy a javasolt módosítások valóban működnek a gyakorlatban.

A füstgáz-levegő hőcserélőink belépő csatornáinak tervezésénél a légáramlás CFD-szimulációját is alkalmazzuk. Ennek a szimulációnak köszönhetően garantálni tudjuk a hőcserélő csőlemezek egyenletes terhelését füstgázokkal. Így a hűtőborda nincs egy adott területen túlterhelve, éppen ellenkezőleg, a maximális hűtési teljesítményt a teljes hőcserélő felület optimális kihasználásának köszönhetően érik el.

A légáramlás-szimulációknak köszönhetően optimalizáltuk ciklon-leválasztóinkat, szikra-elválasztóinkat és fúvókáinkat a nyomdaipari végtelen övek kinyerésére.

A CFD szimulációnak köszönhetően a sűrített levegő impulzusainak felhasználásával továbbfejlesztettük a szűrőközeg regenerálási rendszerét. Megállapítottuk, hogy a hagyományos regeneráló rendszer (a szűrőkeret bemeneti fúvókájának alakja, a sűrített levegő csövek helyzete és a regeneráló levegő furatainak nagysága) nem optimális, és magas sűrített levegő bevitelt okoz. A regenerációs rendszer CFD optimalizálásának köszönhetően megnöveltük a szűrőközeg regenerálásának hatékonyságát alacsonyabb sűrített levegő fogyasztással.