Engineering

Elektrosztatikus leválasztók textilszűrőkké történő átépítése

Elektrosztatikus leválasztók textilszűrőkké történő átépítése

A különböző ipari üzemekben (mint az erőművek, fűtőművek, öntödék, cementgyárak, stb.) használt elektrosztatikus leválasztók hatékonyabb textilszűrőkké történő átépítése témájú tanulmányokkal és tanácsadással foglalkozunk. A kis helyi energiaforrásoktól egészen a nagy ipari egységekig minden megrendelő számára készítünk tanulmányokat, mégpedig, 20 000 – 3 000 000 m3/h füstgázáram tartományban.

A tanulmányokat engineering divíziónk dolgozza ki, lásd a kapcsolatot.

Alapvető feladatok a szűrők átépítésénél

A gyakorlatban számos módszer létezik az elektrosztatikus leválasztók(a továbbiakban csak EL) és általában a füstgáz-tisztítás hatásfokának növelésére. Az EL hatékonyságának növelésére szolgáló lehetséges módszerek egyike a meglévő EL kibővítése és úgynevezett további, a legfinomabb porfrakciókat leválasztó szekciók beépítése. Ezt a műszaki megoldást a telepítés helyén jelentkező, jelentős technológiai térigény jellemzi. További, az EL hatékonyságának növelésére szolgáló, nagyon gyakori módszer a meglévő nagyfrekvenciás tápegységek hatékonyabbakra történő cseréje. Ezek a módszerek természetesen kombinálhatók. Jelenleg a leghatékonyabb módszernek a meglévő EL-k teljes, új szövetszűrőkkel történő helyettesítése tűnik, ami nagyon költséges, vagy lehetséges a meglévő EL-k átalakítása szövetszűrőkké, a meglévő EL-alkatrészek (szekrény, tartószerkezet, bemeneti és kimeneti rész, stb.) lehető legnagyobb mértékű felhasználásával.

Az EL-szűrő textilszűrővé történő átépítésénél az alapvető eljárások közé tartoznak az alábbiak:

 
  • Az összes EL teljes belső, aktív részének eltávolítása, az EL szekciók elektromos tápalkatrészeinek (azaz az összes nagyfeszültségű forrás) megszüntetése
  • A textilszűrőnek a meglévő EL szekrényekbe történő beépítése, a szekrények és a füstcsövek szerkezetének szükséges átalakításaival együtt.
  • Sűrített levegős kompresszorállomás kiépítése a textil-szűrőtömlők regenerálásához.
  • A meglévő égéstermék-ventilátorok felülvizsgálata és lehetséges cseréje a szükséges füstgáznyomáshoz nem megfelelő méretezés miatt.
  • Beavatkozás a meglévő EL egyes ürítő bunkerei alatt található pneumatikus szállítóelemekbe a felfogott TZL mennyiségi arányának megváltozása miatt.