Engineering

Ipari porszívók

Ipari porszívók

A különböző ipari üzemekben (mint az erőművek, fűtőművek, hulladékégetők, öntödék, cementgyárak, stb.) használható ipari porszívózás- és takarítás-technológiákra összpontosító tanulmányokkal és tanácsadással foglalkozunk. Foglalkozunk továbbá meglévő egységek modernizálását célzó tanulmányokkal is.

Helyhez kötött ipari porszívók

Helyhez kötött ipari porszívók


A helyhez kötött szívókészülék központi szívóegységből, szűrőleválasztóból, esetlegesen szűrő nélküli elő-leválasztóból (a durva részecskék felfogásához) és csatlakozási helyekkel rendelkező csővezetékből áll, amely a beszívott anyag onnan történő elszállítását szolgálja, ahol a szívóberendezéssel tisztítási munkát kell végezni.

Az egyes csatlakozási pontoktól elszívott anyag a leválasztóban gyűlik össze, s innen kerül a megfelelő tartályba vagy a kapcsolódó technológiába.

Specifikáció

  • motorteljesítmény 5–160 kW
  • beszívott levegőmennyiség 8000 m3/h-ig
  • elért vákuumérték 90%-ig
  • lehetséges ATEX szerinti robbanásvédelem
  • komplett elektronikus vezérlés a berendezés teljesen automatikus működtetéséhez

A szívóberendezést és a csővezetéket mindig a vevő szükségletei és igényei szerint tervezzük meg.

Mobil ipari porszívók

Mobil ipari porszívók


A termelési területeken kívüli, széleskörű szívómunkákhoz (pl. hibák és katasztrófák következményeinek elhárítása, iszaptelepek kiszívatása, lerakódott égéstermékek elszívása füstcsövekben, stb.) vagy olyan üzemekben használatosak, ahol az egyes munkahelyek nagyon távol vannak egymástól, és központi, helyhez kötött tisztítórendszer nem lenne sem hatékony, sem gazdaságos. Azok a leggyakoribb iparágak, amelyekben nagy mennyiségű ömlesztett anyagot kell kiszívatni, s azt azután gyakran nagy távolságokra kell szállítani. A rendszeres takarítás és a másodlagos porzás csökkentésének szükségessége gyakran vezet a nagy gépipari üzemekben és az energetikában számos önálló központi csővezeték néhány üzemi létesítményben történő telepítéséhez, s ezek mobil portalanító eszköz- (porszívó) csatlakoztatási helyben végződnek.

A mobil szívóberendezés (szívóegység és gyűjtőteres szűrőleválasztó), teherautó-, pótkocsi- vagy félpótkocsi- alvázra szerelt szívóberendezés.

A mobil szívóberendezések 220 kW teljesítményt és 950 mbar-ig terjedő vákuumot érhetnek el, valamint óránként akár 8 100 m3 levegőt tudnak elszívni. A mobil szívóberendezés a megfelelő hatékonyság és élettartam biztosítása érdekében robusztus felépítésű, minimális karbantartási igényű, valamint minőségi szűréssel (a kifújt levegő tisztasága > 99,9%), továbbá káros és robbanásveszélyes porok elszívásának lehetőségével bír.

Amennyiben robbanásveszélyes porról van szó, ezek a berendezések ATEX szabvány szerinti robbanásvédelemmel is felszerelhetők.