Katalógus

Füstgáz rekuperátorok

Füstgáz rekuperátorok

Ipari füstgáz rekuperátorok gyártunk füstgáz – levegő tervezésében. A füstgáz-visszanyerést forrógáz-extrakciós alkalmazásokban alkalmazzák, ahol a füstgáz-rekuperátor elsősorban a kivont gáz hőmérsékletének csökkentésére és textilszűrő eszközzel történő szűrés lehetőségének biztosítására szolgál. A füstgázokból származó hőt ezután elsősorban termelési vagy tárolási területek légkondicionáló fűtésére lehet felhasználni.

Jelenleg szabványos termékeket készítünk.

Válasszon egy változatot:

Füstgáz-rekuperátor építése hűtött oldalon

Az általunk gyártott füstgáz-rekuperátorokat úgy tervezték, hogy a forró gázt a hőcserélő csőlemezek belsejében egy irányba - felülről lefelé - vezessék. A hőcserélő csöveken levő porszemcsék lerakódását sűrített levegőt használó automatikus regenerálási rendszer biztosítja. A lehűlt gáz az alján lévő hőcserélő csövekből a garat felé indul. A porszemcséket a lehűlt füstgázokkal együtt a kimeneti csövön keresztül engedik a szomszédos szűrőberendezésbe. A füstgáz-rekuperátornak tehát nincs saját poreltávolítása, ami egyszerűsíti a hulladékkezelés megoldását.

Füstgáz-rekuperátor építése - hűtőoldal

A rekuperátor hûtõ levegõjét kívülrõl szívják be és juttatják a rekuperátorba úgy, hogy kívülrõl áramoljon a hõcserélõ csövek körül. A hűtőlevegő forrása vagy axiális ventilátorok, amelyeket általában füstgázhűtőkben használnak, ahol a kapott hőt már nem használják fel. A füstgáz-rekuperátorokban, amelyek később hő felhasználásával fűtik az épületet, a hűtő levegő forrása egy szabad járókerékű ventilátor, amelynek szállítási nyomása nagyobb, mint egy axiális ventilátoré. A hűtőventilátorok kimenetét egy PLC vezérli a kimenő hűtött gáz szükséges hőmérsékletéhez viszonyítva.

Füstgáz-visszanyerés alkalmazása

Füstgáz-visszanyerést javasolunk minden olyan hőforráshoz, amelynek füstgázainak hőmérséklete kb. 200 °C-nál magasabb. Rekuperációval lehetséges a forráskipufogó felesleges energiájának eltávolítása kb. + 120 °C kimeneti hőmérsékletig, hogy a lehűlt füstgázok ne kondenzálódjanak. A kapott hőenergia felhasználható égési levegő előmelegítésére vagy az épület légkondicionáló fűtésére. A hővisszanyerésre leggyakoribb források:

  • Gázolvasztó kemencék extrakciós alkalmazása alumíniumolvasztáshoz
  • Rotációs kemencék extrakciós alkalmazásai
  • Üvegkemencék füstgáz-visszanyerése
  • VOC-anyagok égésterének füstgáz-visszanyerése
  • Festési vonalak füstgáz-visszanyerése


Rekuperátorok teljesítménysorozata

  • A legkisebb hőcserélőket 100 kW teljesítményre terveztük
  • Legnagyobb hőcserélőinket 1700 kW teljesítménnyel tervezték
  • Bármely kimenet elérhető a hőcserélők kombinálásával