Katalógus

Ködelválasztók

Ködelválasztók

Mechanikus szeparátorok emulziós aeroszoljai, valamint elektrosztatikus szeparátorok olaj-aeroszoljai leválasztásához. Az leválasztókat Plug & Go kivitelben szállítjuk, s a felhasználó csak az elszívócsövet és az áramot csatlakoztatja. A leválasztott aeroszolt a leeresztő tömlőn keresztül visszajuttatjuk a gépbe. Kompakt aeroszol-szeparátorokról van szó, amelyeket beruházó általi telepítésre terveztek. Leggyakrabban CNC szerszámgépeknél és köszörűknél használják őket.

 

A ködelválasztók katalógusát ITT vagy az alábbi gombra kattintva találja meg.

Az elválasztók katalógusa

Mechanikus

Emulziós köd-leválasztók
E berendezések a megmunkálás során keletkező emulziós ködök leválasztására szolgálnak. Az olajcseppek levegőből való leválasztása mechanikus elven alapul. A berendezés nem igényel egyszer használatos szűrőket.

Az aeroszolok leválasztása rozsdamentes acélszövet és leválasztó lamellák segítségével történik. A berendezést kompakt, azonnal csatlakoztatható egységként szállítjuk, ventilátorral együtt. A szűrőket a ventilátor fordulatszám-vezérlésének lehetőségéhez integrált elektromos kapcsolótáblával látjuk el. A berendezést mind bal, mind jobb oldali szívású kivitelben szállítjuk. A feneket vízzáró olajteknőnek tervezték, és a leválasztott emulziót elvezető tömlő csatlakoztatására szolgáló csőcsonkkal látták el. Az összes szűrőbetét tisztítható, és semmilyen egyszer használatos töltetre nincs szükség.

Megfelelő alkalmazás CNC megmunkáló központoknál helyi elszívóként, emulzióval hűtött csiszológépeknél, szerszámgép-csoportok esetében pedig központi elszívóként.

Elektrosztatikus

Olajköd leválasztók
E berendezések a megmunkálás során keletkező olajködök leválasztására szolgálnak. Az olajcseppek levegőből való leválasztása mechanikus és elektrosztatikus elven alapul. A berendezés nem igényel egyszer használatos szűrőket. Az aeroszolok leválasztása rozsdamentes acélszövet, leválasztó lamellák és elektrosztatikus szűrő segítségével történik. A berendezést kompakt, azonnal csatlakoztatható egységként szállítjuk, ventilátorral együtt. A motor elektronikus vezérlésű, fokozatmentes sebességszabályozással, valamint 1400 m³/h-ig terjedő szívóteljesítménnyel rendelkezik. Az összes szűrőbetét – beleértve az elektrosztatikus blokkot is – tisztítható, és semmilyen egyszer használatos beépítésre nincs szükség.

Megfelelő alkalmazás Minden olyan szerszámgéphez, ahol a munkadarab hűtésére olajat használnak.

CNC megmunkáló központoknál helyi elszívóként, olajjal hűtött csiszológépeknél, szerszámgép-csoportok esetében pedig központi elszívóként.