Katalógus

Rotációs szeparátorokat

Rotációs szeparátorokat

A Golpretech Czech Republic partner céggel együtt rotációs szeparátorokat fejlesztünk és gyártunk, amelyek a papírmaradványok és az elszívott levegő folyamatos elválasztására szolgálnak. Fontos elemei az extrakció alkalmazásának a nyomtatási műveletekben.

Rotációs szeparátorok katalógusa

A forgó elválasztók leírása

Rotációs szeparátorokat használnak a papírmaradványok folyamatos elválasztására az elszívott levegőtől. Fontos elemei az extrakció alkalmazásának a nyomtatási műveletekben. A papírmaradványokat egy perforált szitán rögzítik, és az elválasztó rotor ablaktörlő lapátjaival folyamatosan törlik. A szeparátor rotorja biztosítja egyrészt a csapdába esett dugványok folyamatos törlését és egyúttal biztosítja a dugványok vágásának nyomástól való elválasztását a légkondicionáló rendszertől. A szétválasztó 24/7 folyamatos üzemmódban képes működni. A szétválasztott papírmaradványok elvezetését alapértelmezés szerint egy tömörítő vagy bálázó préshez kötik. A papírvágott szeparátor rögzítését úgy oldják meg, hogy összekötő karimával helyezik a kimeneti csatornára. A teljes, felügyelet nélküli művelettel rendelkező nyomdai műveletek során javasoljuk a hulladék bálázógéppel történő feldolgozását, vagy két párhuzamos papírelválasztó használatát a tömörítő prések kivezetésével. Papírtömörítő prések használatakor a két telepített elválasztó közül csak az egyik működik. A tartály feltöltésekor a rendszer a kapcsolószárnyak segítségével automatikusan átirányítja a papírhulladék útját a második elválasztóra.

Rotációs elválasztók használata

A rotációs szeparátorokat nemcsak a nyomdaiparban használják, hanem elismert szerepet játszanak a települési hulladékkezelő rendszerek portalanításában is. Ezekben az alkalmazásokban a rotációs szeparátorok biztosítják a szívott anyag műanyag zacskóinak és levegőben lévő frakcióinak megfogását, hogy azok ne legyenek eltömődve a szűrőegység egyes szűrőelemei közötti térben.