Katalógus

Vágóventilátorok

Vágóventilátorok

Gyártunk aprító szállítóventilátorokat, amelyek végtelen papírcsíkok kivonására és felosztására szolgálnak. A ventilátor egy forgórésszel van ellátva, éles pengékkel, kemény anyagból.

Vágóventilátorok katalógusa

A ventilátorok leírása

Gyártunk aprító szállítóventilátorokat, amelyek végtelen papírcsíkok kivonására és felosztására szolgálnak. A ventilátor egy forgórésszel van ellátva, éles pengékkel, kemény anyagból. A bevágások ventilátorba jutása excentrikusan oldódik meg, a rotor forgástengelyén kívül, úgy, hogy a papírcsík közvetlenül a rotor vágóélén van vezetve, és a papírcsík nincs tekercselve a ventilátor rotorján. A ventilátor kimeneti része negatív szögben van kialakítva, hogy megakadályozza az apróra vágott szalagok eltömődését a ventilátor ürítőnyílásánál. A vágóventilátorok nagynyomásúak, megerősített házzal és ellenőrző furattal vannak ellátva.

Aprító ventilátorok használata

Vágóventilátorokat használnak a végtelen papírháló kinyerésére és megosztására. Ezek a ventilátorok közvetlenül a vágógépnél helyezkednek el. A beszívott végtelen papírszalagot a vágóventilátor forgórészének pengéi osztják fel. A ventilátor kisülési oldalán már csak 100-300 mm méretű papírszalagokat szállítanak. A vágóventilátor használata poligrafikus műveletek esetén alkalmas hosszabb szállítási útvonalakra, ha központi extrakciót és papírfeldolgozást alkalmaznak. A papírszalagokat rotációs forgácsleválasztóba lehet betáplálni és nyomással tovább feldolgozni.