Katalógus

Szorbens adagoló állomás

Szorbens adagoló állomás

Szorbens adagoló állomásokat gyártunk, amelyeket ipari extrakciós alkalmazásokhoz használnak. Az általunk gyártott csavaros adagolókat kompakt állomások formájában szállítjuk, gereblyéző mechanizmussal, a papírzacskó leesésével szembeni védelemmel és záró fedéllel ellátva.

Válasszon egy változatot:

Szorbens mikrotartály

Szorbens mikrodobozokat gyártunk, amelyeket ipari extrakciós alkalmazásokhoz használnak. Csavaros adagolóinkat kompakt állomások formájában szállítjuk, rongyos mechanizmussal, a papírzacskó leesésével szembeni védelemmel és egy záró fedéllel. Az adagolócsiga sebességét frekvenciaváltóval lehet szabályozni. Az adagolók üzemideje 3–100 kg / óra. Az adagoló működésének ciklikus vezérlését alkalmazzák az optimális adagolás beállításához. A szorbens mikrotartály külső eszközként bármilyen ipari elszívórendszerhez csatlakoztatható.

Az adagoló védelme a szűrő beégése ellen

Ipari extrakciós alkalmazásokban, ahol fennáll annak a veszélye, hogy a szűrőközeget megégeti a felszívott forró részecskékből, a szorbens mikrodagasztót használják őrölt mészkő adagolására a szívóvezetékbe. A mészkő védőfóliát képez a szűrőközegen, ami jelentősen csökkenti a felszívott szikrák vagy forró golyók égési kockázatát.

Szorbens alkalmazása a robbanás kockázatának csökkentése érdekében

Ipari robbanásveszélyes porelszívó alkalmazásokban, például alumínium köszörülésben, a szorbensadagoló állomás telepítésével lehetséges a por jellegét robbanásveszélyessé változtatni. A szorbensnek a szívóvezetékhez való hozzáadásával a robbanásveszélyes por részecskéit körülbelül 1: 1 arányban keverjük össze a szorbenssel, és a szűrőberendezésbe kerülő kapott keverék már nem rendelkezik robbanópor jellegével. A szűrőberendezés működését úgy kell kondicionálni, hogy figyeljük az adagolóban lévő szorbens szintjét és más csatlakozásokat, amelyeket az adagoló állomás felszerelése és beállítása előtt meg kell vizsgálni.

Szorbens alkalmazása a szűrőközeg hosszabb élettartama érdekében

Szorbens hozzáadása a szívóvezetékhez pozitív hatással van a szűrőközeg regenerálhatóságára. Különösen a hegesztő rendszerek elszívó rendszereiben, ahol az elpárolgott olajat porszemcsékkel és füsttel együtt nyerik ki. A nagy nyomásveszteség, a szűrőközeg alacsony élettartama és a szűrőpatron idő előtti cseréje a szűrőközegre csapdába került olaj oka. A szorbens, különösen a Ca (OH) 2 és a CaCO3, elnyeli az olajrészecskéket, és jelentősen növeli a regenerálás hatékonyságát. A szűrőközeg regenerálása után azt az összegyűjtött porral együtt elválasztják a szűrőeszköz gyűjtőedényébe. A szűrőrendszer alacsonyabb nyomásveszteség mellett működik, ami pozitív hatással van a kipufogó ventilátor villamosenergia-fogyasztására.