Katalógus

G&G Ceramic JET-B

G&G Ceramic JET-B

E szűrőegységek forró, szikrát és izzó részecskéket tartalmazó égéstermékek portalanítására szolgálnak. Magas hőmérsékletnek ellenálló, 1200 °C olvadáspontú kerámia szűrőbetétes szűrőegységekről van szó. E szűrők automatikus, sűrített levegős regeneráló rendszerrel rendelkeznek. A szűrőegységek magas, 99% feletti szűrési hatékonyságot érnek el. Füstgázszűrésnél a maximális üzemi hőmérséklet 900 °C.

Alkalmazási terület:
Biomassza-kazánok, szénkazánok, kohó-füstgázok, üvegolvasztó kemencék és egyéb, speciális alkalmazások portalanítása.

A G&G Ceramic JET-B kerámia szűrők katalógusa hivatkozásokkal a műszaki lapok, a DWG rajzok és a STEP modellek letöltésére megtalálható ITT vagy az alábbi gombra kattintva.

G&G Ceramic JET-B Katalógus

Füstgáz-szűrők

A G&G Ceramic JET-B füstgáz-szűrők szilárd tüzelőanyagokkal működő égetőművekben keletkezett füstgázok portalanítására szolgálnak. E szűrőegységeket – felépítésüknek köszönhetően – biomasszát égető kazánok portalanítására használják. A szűrőberendezés alapvető jellemzője a biomassza elégetésekor keletkezett füstgázokban előforduló forró részecskékkel és el nem égett tüzelőanyag-maradékokkal szembeni ellenállóképesség. A szűrőegységbe belépő füstgázok egy belső válaszfal révén jutnak a szűrőberendezés alsó részébe, hogy a szűrőház egyenletesen melegedjen fel. A füstgázok felfelé mutató irányban haladnak át a szűrőközegen, s a tiszta szűrőkamrába, majd a kimeneti nyíláson keresztül a füstgáz-ventilátorba jutnak.

A füstgáz-ventilátor elhelyezése

A füstgáz-ventilátort mindig a füstgáz-szűrő mögé telepítik a szűrt gáz útjába. A ventilátor vezérlését a füstvezetékben, a kazáncsatlakozás előtt uralkodó vákuum függvényében szabályozzák. A füstgáz-ventilátor azután frekvenciaváltó segítségével állandó vákuumviszonyokat tart fenn úgy, hogy a kazán működését ne befolyásolja. A füstgáz-szűrőt mindig ellátják füstgáz-bypasszal, hogy a szűrőberendezés – felülvizsgálatai és szervizszemléi során – leállítható legyen, és az ellenőrzéseket vagy javításokat a kazán leállítása nélkül lehessen elvégezni.

Kerámia szűrőközeg

A szűrőelemek tűzálló, 1200 °C-ig terjedő hőtűrésű kerámiarudak. A szűrőelemek a szűrőház belsejében függőlegesen helyezkednek el, s a szűrt füstgázok a szűrő felső részén lépnek ki. A hamu leválasztása a kerámiarudak külső felületén megy végbe. A szűrőrudak regenerálása ciklikusan, sűrített levegő impulzusos átöblítéssel történik a szűrőegység működése során. Alapkivitelnél a hamu az integrált hamutartályokba kerül, s azokat időnként a kazánkezelő üríti ki. Folyamatosan üzemelő kazánok esetén a szűrőegységek automatikus hamu-kihordó rendszerrel vannak felszerelve. Alacsonyabb beépítési magasságoknál a por eltávolítása mozgatható szűrőfenék segítségével történik, s a hulladéktárolóba juttatást csigás szállítómű biztosítja. A szűrőberendezés teljes palástja hőszigetelt és elektromos fűtőkábellel ellátott, a szűrőház temperálása és a kazán alacsony égéstermék-hőmérséklet mellett történő indításakor vagy leállításakor esetleg bekövetkező füstgáz-kondenzáció megakadályozása céljából. Az alacsonyabb beépítési méretek miatt, közvetlenül a kazánházba történő telepítés lehetőségéhez elhagyható a szűrőberendezés gúla alakú ürítő bunkerral történő felszerelése.