G&G Flat WOOD

G&G Flat WOOD

G&G Flat WOOD

FLAT WOOD szűrőket gyártunk, amelyeket a fafeldolgozás, az ásványgyapot és papírpor kitermelésének legnehezebb fűrészpor-kivonási műveleteihez fejlesztettünk ki. Ezek azok a szűrők, amelyekben a legnagyobb a rés a szűrőközegek között a piacon. A szűrőközegek közötti rések 50 és 80 mm között vannak kialakítva a hagyományos szűrők számára.Flat WOOD szűrőegységeknél a szűrőelemek közötti rés 145 mm. A szűrő egyedi kialakításának köszönhetően a szűrőelemek közötti emelési sebességet a fafeldolgozásnál kisebb, mint 1,3 m / s, az ásványgyapot esetében pedig a 0,6 m / s-ot érjük el a szűrőegység teljes keresztmetszetében. A tömlők közötti áramlási sebesség az integrált bemeneti kamrával és a szűrőelemek közötti nagy hézagokkal együtt a Flat WOOD szűrőegységet gyakorlatilag nem dugítja el az anyag.

A szűrőközeg regenerálásához kifejlesztettünk egy sűrített levegőt használó automatikus regeneráló rendszert, ahol a regenerálás sűrített levegő impulzusokkal történik a szűrőközeg üzemi nyomásveszteségétől függően. CFD szimulációkat használtunk a regenerációs rendszer optimalizálására, hogy a regenerációs impulzusok hatékonysága a lehető legmagasabb fizikai hatékonyságot érje el.

Azoknak az ügyfeleknek, akiknek nincs sűrített levegő forrása, kifejlesztettünk egy rendszert a szűrőközeg regenerálására egy regeneráló kocsi segítségével. A regeneráló targonca egyedülálló kialakítású, amelynek prioritása a lehető legnagyobb hatékonyság, alacsony üzemeltetési költségek mellett. A regeneráló kocsi segítségével végzett öblítéses regenerálás biztosítja az egyes szűrőelem-sorok, de az egyes szűrőelemek fokozatos regenerálódását is. A szűrőelemek regeneratív öblítése mindig két szűrőzsebbel történik egymás mellett, ami garantálja a regeneráció nagy intenzitását és egyúttal alacsony áramfogyasztást.

Az elválasztott hulladék kibocsátását láncos szállítószalag és rotációs adagoló segítségével oldják meg. A láncos szállítószalag kiküszöböli az anyag eltömődésének lehetőségét a szűrőegység garatában, a láncos szállítószalag súrlódó felületeit Murfeld anyagból készült kopásálló hevederek szegélyezik. A fahulladék és a rostos anyagok tartályából származó hulladék eltávolításához teljesen megszüntettük a csavaros szállítószalagokat, amelyek rendkívül megbízhatatlanok a folyamatos működéshez.

A szűrőegység testének kialakítása negatív nyomásra - 10 kPa és túlnyomás + 30 kPa. Alaposan elemeztük a szűrőház nyomásellenállását a végeselem számítási módszerrel. A teljes biztonság biztosítása robbanás esetén a szűrőegységben. A robbanó membránok domborzati felületének méretét a WinVent szoftver segítségével tervezzük meg, amelynek licencével rendelkezünk.

A szűrőház belsejében lévő áramlást CFD áramlási szimulációkkal optimalizáltuk a Fluidea partner céggel együttműködve. A CFD szimulációnak köszönhetően olyan helyeket tártunk fel a szűrőegységben, amelyek túl nagy porsebességgel voltak terhelve a szűrőközeg között. A CFD optimalizálásának köszönhetően olyan szerkezeti válaszfalakat és labirintusokat terveztünk a bemeneti kamrában, hogy az emelési sebesség szinte állandó legyen a szűrőkamra keresztmetszetében.

A szűrőegységek alapvető kimeneti tartománya 10 000 m3 / h és 100 000 m3 / h között van. A szűrőegységek mérete bővíthető, de a megadott méretig az egységeket két részben szállítják, így a legnagyobb rész mérete teherautó-félpótkocsin szállítható.

A Flat WOOD szűrőegység telepítése acélszerkezet felállításával, az 1. tömb (láncos szállítószalaggal rendelkező tölcsérek és a szűrődoboz egy része), a második blokk (regeneráló rendszerű szűrődobozok) felszerelésével történik. A blokkokat daruval történő emeléssel szerelik fel. Végül a szűrőközeg telepítése oly módon történik, hogy a szűrőközeg ne sérüljön az egyes blokkok telepítése és szállítás közben.

A Flat Wood szűrőegység tervezésénél figyelmet fordítottunk a gyártási költségek, a szállítási költségek és a szűrőberendezés telepítésének költségeire. Figyelünk a szűrőházon belüli áramlás optimalizálására és a regenerációs rendszer hatékonyságára. Számunkra a prioritás a szűrőegység biztonsága robbanásveszélyes por robbanása esetén. Végül, de nem utolsósorban a WBF Envirotec által gyártott legfejlettebb szűrőanyagokat alkalmazzuk, mikroporózus anyagkezeléssel antisztatikus kivitelben, amely a szűrt levegő magas szintű tisztaságát eredményezi 0,1–0,25 mg / m3 TZL (PM10) + PM2,5). A szűrt levegő teljes egészében visszavezethető a gyártócsarnokba.

Egyedülálló kialakításának köszönhetően a Flat WOOD sorozat szűrőegységei az európai piacon a fűrészpor és szálas anyagok kitermelésére szolgáló TOP megoldások közé tartoznak. A Flat WOOD szűrővel nagy törekvéseink vannak, hogy vezető beszállítóvá váljunk a fafeldolgozó ipar és az ásványgyapot gyártásának legnehezebb műveleteiben. A Flat WOOD szűrők verhetetlen ár / teljesítmény aránnyal rendelkeznek.