Katalógus

G&G – Jet VAC 375

G&G – Jet VAC 375

A szűrőberendezést fűrészpor, textilpor és cellulóz központi extrahálására tervezték. A elszívott por típusától függően a G&G – Jet VAC 375 modell 45 000 m3/h és 67500 m3/h szívókapacitásra lett tervezve. A szűrő kettős regenerálással van ellátva vibrációs ütéssel és sűrített levegővel

Válasszon egy változatot:

Leírás

A G&G JET VAC szűrőberendezés (sűrített levegővel regenerált vákuumszűrő fűrészporra és cellulózra) fűrészpor, textilpor és cellulóz központi elszívásra szolgál. A G&G JET VAC szűrőberendezés különlegessége a vákuumos kivitel. Ez azt jelenti, hogy a ventilátor a szűrőegység után, az átszűrt levegő útjában helyezkedik el. A ventilátor magas hatékonysággal működik. Általában felszerelik frekvenciaváltós fordulatszám-szabályzóval, az aktívan használt technológiától függően. A szűrő standard kivitelben 200 mm átmérőjű, antisztatikus textiltömlőkkel rendelkezik. A szűrőtömlőket drótkosarakra húzzák fel. A szűrőberendezés robbanásveszélyes porok szűrésére szolgál. Tehermentesítő membránokkal látták el, a nyomás szűrőberendezésen kívüli térbe történő felszabadításához. A szűrőberendezést a szűrőközeg sűrített levegő impulzusos regeneráló rendszerével és vibrációs letisztításával látták el. A szűrőt alapkivitelben a por kihordásához forgócellás adagolóval szállítjuk. A szűrőberendezés talpazatként szolgáló acélszerkezetre helyezhető.

A szűrőközeg élettartama

A szűrőtömlők általunk garantált élettartama a szűrő legalább 2-3 évi üzemeltetésének felel meg. A szűrőegység működése során nem szükséges a szűrőközeg manuális tisztítása. Garantáljuk a szűrőközeg hosszú élettartamát és alacsony csereköltségeit. A szűrőközeg mechanikailag magasan ellenálló, nem szövött, antisztatikus kivitelű, 500 g/m2 felülettömegű anyagból készül. A 200 mm átmérőjű szűrőtömlők a szűrőegységben drótkosarak segítségével függőlegesen helyezkednek el. A regeneráló rendszer a szűrő tiszta oldalán, a szűrőegység felső részén található.

A szűrőberendezés alkalmazása

A G&G JET VAC szűrőberendezést a legigényesebb fűrészpor- és rostpor-elszívó alkalmazásokhoz használják, minimális munkaszünetekkel, folyamatosan működő üzemekben. A szűrőberendezésnél általában alkalmaznak elszívó teljesítményvezérlést, a gépkihasználtság függvényében. A szűrőberendezést sűrített levegő impulzusok regenerálják működés közben és a szűrő kikapcsolását követő leállás alatt. A szűrő olyan üzemekben megfelelő, ahol magas teljesítményre és stabil nyomásveszteségre van szükség.

A G&G - JET VAC szűrő működési feltételei

A szűrőberendezés hőszigetelés nélküli változatban -30 °C és + 80 °C közti hőmérsékletű levegő szűrésére szolgál. A szűrő, alapkivitelben, robbanásveszélyes porhoz ajánlott. A szívóteljesítményt a szűrőfelület egyes elszívott porfajtákra vonatkozó terhelési tényezője határozza meg: Csiszolásból származó, finom fapor, forgácslap megmunkálásából származó fűrészpor, tömörfa megmunkálásából származó fűrészpor.

Hulladékkihordás szűrőből

A hulladékot láncos szállítószalag – rédler – hordja ki a szűrőberendezésből. Ez a kihordási módszer kizárja boltozat kialakulását a szűrőberendezés ürítő bunkerében.
 • rendelési szám Jet VAC 375
 • a szűrő felülete 375 m2
 • légtömegáram 45000 m3/h - 67500 m3/h
 • a szűrőközeg típusa szűrőtömlő D200
 • elemfelület 1,56 m2
 • a regenerálás típusa kettős regenerálás: JET rendszer + Vibrációs
 • sűrített levegő fogyasztás 25 Nm3 (6 bar)
 • a szűrőtömlők száma 240 db
 • a szűrőtömlők anyaga antisztatikus
 • hulladékkihordás láncos szállítószalag
 • EX kivitel robbanásveszélyes porhoz
 • csatlakozó karima 2x650x1250 (mm)
 • kimeneti karima 600x1800 (mm)
 • szélesség - hosszúság - magasság 2232 / 5210 / 5936 (mm)
 • a szűrő tömege 1475 kg