A biomassza kazán portalanítása

Az általunk gyártott G&G Ceramic JET szűrőberendezéssel egy biomassza kazán portalanító rendszerét valósítottuk meg. Kerámia szűrőbetéttel rendelkező G&G Ceramic JET szűrőegységet használtak, amelynek maximális üzemi hőmérséklete 900 ° C. A kerámia szűrőrudak regenerálása automatikusan történik a sűrített levegő impulzusai révén. A szűrőegység kimeneténél a TZL-kibocsátást 10 mg / m3-ig garantáljuk.

A szűrőegység szűrőtartály-fűtővel van felszerelve, hogy csökkentse a páralecsapódást a szűrőegység belsejében. A hamu kiürülését a szűrőegységből a piramis garaton elhelyezett szoros kettős szárny segítségével oldják meg. A füstgázventilátort a beruházó látja el.

1000 kW kazán teljesítményhez 256 darab kerámia szűrőrúdhoz szűrőegységet használtak, összterületük 72 m2. A kerámia rudak biztosítják, hogy a szűrőközeget ne égesse el az üzemanyag.

Kerámia szűrőket használunk a füstgáz portalanításához 2 MW-ig terjedő kazánokig. Nagyobb teljesítmény elérése érdekében a SaveEnergy elektrosztatikus kicsapó egységeit telepítjük, amelyeket kizárólag Csehországban és Szlovákiában képviselünk.

Kipufogó szűrők

A G&G kerámia JET-B füstgázszűrőket a szilárd tüzelőanyagok égési forrásokban történő elégetésével keletkező füstgázok portalanítására tervezték. Felépítésüknek köszönhetően a szűrőegységeket a biomassza égető kazánok portalanítására használják.

A szűrőberendezések alapvető jellemzője a biomassza elégetése során a füstgázokban előforduló forró részecskékkel és az elégetlen üzemanyag maradványaival szembeni ellenállás.

A szűrőegységbe belépő füstgázokat egy belső válaszfal segítségével a szűrőegység alsó részéhez irányítják, így a szűrőegység háza egyenletesen felmelegszik. A füstgáz áthalad a szűrőközegen felfelé a tiszta szűrőkamrába, majd a kimeneti nyíláson át a füstgázventilátorhoz.

A hamu összegyűjtése standard kivitelben történik integrált hamutartályokban, amelyeket a kazán kezelője rendszeresen ürít. A folyamatos üzemű kazánoknál a szűrőegységek automatikus hamutávolító rendszerrel vannak felszerelve. Alacsonyabb telepítési magasságoknál a por eltávolítását a szűrő mozgatható alja, majd egy csavaros szállítószalag oldja meg a szemeteshez.

A szűrőkészülék hőszigetelt az egész házon, és elektromos fűtőkábellel van ellátva a szűrőház temperálásához és a füstgázok kondenzációjának megakadályozásához a kazán alacsony füstgázhőmérsékleten történő indításakor vagy leállításakor.

A szűrőberendezéseket az alacsonyabb beépítési méretek miatt nem kell piramis alakú portartóval felszerelni, hogy közvetlenül a kazánházba lehessen telepíteni.

További referenciák

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Szeretne partnerünk lenni?

A partnerség hozzáférést biztosít online partnerkatalógusunkhoz, beleértve az árinformációkat, az automatikusan létrehozott ajánlatokat és azok előzményeit is. Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolat-felvételi űrlapot! Kereskedelmi osztályunk fel fogja venni a kapcsolatot Önnel.