A gépkocsi roncsa zúzósorának portalanítása

Partner: A gépkocsi roncsa zúzósorának portalanítása

A portalanítás a szitadobban történik, ahol a bemenő anyagot kisebb részekre bontják. A válogatósor a zúzott törmelék egyes alkotóelemeinek elválasztására szolgál. A hulladék ismételt öntésével az elválasztódobba a könnyű frakciókat (textíliákat, műanyagokat stb.) Magával ragadja a keringő légáram.

Ezután a levegőt ciklonszeparátorokhoz vezetik, ahol a könnyű frakció durva részecskéit elválasztják. Az így befogott durva részecskéket forgóajtó adagolók vezetik ki a keringési körből. A levegőt egy cirkulációs ventilátor szívja be a ciklon kimenetéből, amely visszafújja a válogatósorba.

A ciklonokat és a cirkulációs ventilátort összekötő csőből származó levegő egy részét a kipufogó ventilátor veszi ki. A levegő a másodlagos tisztítási szakaszon át a kéménybe jut, és a levegőbe kerül. Az elszívott levegő mennyiségét folyamatosan helyettesíti a válogatósorba beszívott csarnok levegője a válogatott anyag be- és kilépésére szolgáló nyílásokon keresztül.

Elsődleges elválasztás

Az elsődleges elválasztást párhuzamosan elhelyezett ciklonok halmazaként oldják meg. Négy mechanikus porelválasztó rendszer. A porleválasztáshoz használt ciklonok centrifugális erőket használnak a kipufogógáz levegőjében lévő porszemcsékre. A bejövő levegő és por keveréke bejut a ciklon szeparátorba a felső részben – az excentrikus emelkedés. Az emelkedés ezt a keveréket a ciklon tengelye körül forgatja. A centrifugális erő miatt a porszemcsék a ciklonszeparátor csövének belső felületén csúsznak. A gravitáció miatt lefelé viszik a lerakó karimához. A levegő a ciklonszeparátor tetején távozik. A ciklon helyes működéséhez biztosítani kell a hulladéklerakó nyomástól való elválasztását a környező környezettől. Az elválasztás rotációs adagolókkal valósul meg. Az adagolók biztosítják, hogy a ciklon belsejében lévő áramlást ne befolyásolja, vagy a levegő távozzon a kisülési nyakon.

Másodlagos elválasztás

A finom részecskék elválasztására másodlagos tisztítási lépést telepítenek. Négy pár mechanikus porleválasztóból álló rendszer. A porleválasztáshoz használt ciklonok centrifugális erőket használnak a kipufogógáz levegőjében lévő porszemcsékre. A bejövő levegő és por keveréke bejut a ciklon szeparátorba a felső részben – az excentrikus emelkedésben -, ami miatt ez a keverék a ciklon tengelye körül forog. A centrifugális erő miatt a porszemcsék csúsznak a ciklonszeparátor csőjének belső felületén, és a gravitáció lefelé viszi őket a kisülési perem felé. A levegő a ciklonszeparátor tetején távozik.

Mindegyik pár két sorozatban elrendezett ciklon-elválasztót képvisel, ahol az első elválasztó kimenete a második elválasztó bemenetéhez vezet.

A ciklonból történő kibocsátást egy tágulási tartály segítségével oldják meg, amelynek feladata a leválasztott anyag forgásának csillapítása, mielőtt az a forgó adagolóba kerülne.

Összesen több mint 100 tonna technológiai berendezést és acélszerkezetet gyártottak és telepítettek.

Ez az egész referencia a GreMi Klima együttműködve valósult meg.

További referenciák

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Szeretne partnerünk lenni?

A partnerség hozzáférést biztosít online partnerkatalógusunkhoz, beleértve az árinformációkat, az automatikusan létrehozott ajánlatokat és azok előzményeit is. Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolat-felvételi űrlapot! Kereskedelmi osztályunk fel fogja venni a kapcsolatot Önnel.