Energetikai füstgáz-szűrő

Partner: Energetikai füstgáz-szűrő

Az energetika területén jelentős referencia, kerámia szűrőközeges szűrőberendezésünk felhasználása.

A G&G Ceramic JET szűrő 1200 °C hőtűrésű kerámia szűrőrudakat tartalmaz. Kifejezetten forró, el nem égett tüzelőanyag-részecskéket nagy arányban tartalmazó füstgázok pormentesítésére szolgál. A szűrő egy biomasszát égető kazánnál a hamufeldolgozás fontos, funkcionális elemévé vált.

Energetikai füstgáz-szűrő – alapleírás

A G&G Ceramic JET szűrő szilárd tüzelőanyagokkal működő égetőművekben keletkezett füstgázok portalanítására szolgáló szűrőberendezés. E szűrőegységeket – felépítésüknek köszönhetően – biomasszát égető kazánok portalanítására használják. A G&G Ceramic JET szűrőberendezés alapvető jellemzője a biomassza elégetésekor keletkezett füstgázokban előforduló forró részecskékkel és el nem égett tüzelőanyag-maradékokkal szembeni ellenállóképesség.

A szűrőegységbe belépő füstgázok egy belső válaszfal révén a szűrőberendezés alsó részébe kerülnek, hogy a szűrőház egyenletesen melegedjen fel. A füstgázok felfelé mutató irányban haladnak át a szűrőközegen, s a tiszta szűrőkamrába, majd a kimeneti nyíláson keresztül a füstgáz-ventilátorba jutnak.

Kerámia szűrőközeg

A szűrőelemek tűzálló, 1200 °C-ig terjedő hőtűrésű kerámiarudak. A szűrőelemek a szűrőház belsejében függőlegesen helyezkednek el, s a szűrt füstgázok a szűrő felső részén lépnek ki. A hamu leválasztása a kerámiarudak külső felületén megy végbe. A szűrőrudak regenerálása ciklikusan, sűrített levegő impulzusos átöblítéssel történik a szűrőegység működése során.

A hamu alapkivitelben az integrált hamutartályokba kerül, s azokat időnként a kazánkezelő üríti ki. Folyamatosan üzemelő kazánok esetén a szűrőegységek automatikus hamu-kihordó rendszerrel vannak felszerelve. Alacsonyabb beépítési magasságoknál a por eltávolítása mozgatható szűrőfenék segítségével történik, majd a hulladéktárolóba juttatást csigás szállítómű biztosítja.

A szűrőberendezés teljes palástja hőszigetelt és elektromos fűtőkábellel ellátott, a szűrőház temperálása és a kazán alacsony égéstermék-hőmérsékleten történő indításakor vagy leállításakor esetleg bekövetkező füstgáz-kondenzáció megakadályozása céljából.

A szűrőberendezést az alacsonyabb beépítési méretek miatt közvetlenül a kazánházba telepítés lehetőségéhez nem muszáj gúla alakú ürítő bunkerrel felszerelni.

A füstgáz-ventilátor elhelyezése

A füstgáz-ventilátort mindig a füstgáz-szűrő mögött telepítik a szűrt gáz útjába. A ventilátor vezérlését a füstvezetékben, a kazáncsatlakozás előtt uralkodó vákuum függvényében szabályozzák. A füstgáz-ventilátor azután frekvenciaváltó segítségével tart állandó vákuumviszonyokat úgy, hogy a kazán működését ne befolyásolja.

A füstgáz-szűrőt mindig ellátják füstgáz-bypasszal, hogy a szűrőberendezés – felülvizsgálatai és szervizszemléi során – leállítható legyen, és az ellenőrzéseket vagy javításokat a kazán leállítása nélkül lehessen elvégezni.

Katalógusunkban itt készítünk füstgáz-szűrő szekciót

A szűrőberendezés alkalmazásainak fotógalériája

További referenciák

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Szeretne partnerünk lenni?

A partnerség hozzáférést biztosít online partnerkatalógusunkhoz, beleértve az árinformációkat, az automatikusan létrehozott ajánlatokat és azok előzményeit is. Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolat-felvételi űrlapot! Kereskedelmi osztályunk fel fogja venni a kapcsolatot Önnel.