Füstgáz-szűrő az energiaellátáshoz

Partner: Füstgáz-szűrő az energiaellátáshoz

Fontos referencia az energia területén, szűrőberendezésünk és kerámia szűrőközeg felhasználásával. A G&G Ceramic JET szűrő kerámia szűrőrudakkal van ellátva, amelyek hőmérsékleti ellenállása 1200 ° C. Közvetlenül füstgázok pormentesítésére tervezték, nagy mennyiségű forró részecskék éghetetlen tüzelőanyaggal. A szűrő a biomassza kazánok hamu feldolgozásának fontos funkcionális elemévé vált.

Füstgáz-szűrő energia – alapvető leírás

A G&G Ceramic JET szűrő olyan szűrőberendezés, amelyet a szilárd tüzelőanyagok égés közbeni égetésével keletkező füstgázok eltávolítására terveztek. Felépítésüknek köszönhetően a szűrőegységeket a biomassza égető kazánok portalanítására használják. A & G Ceramic JET szűrőberendezés alapvető jellemzője, hogy ellenáll a forró részecskéknek és az égetlen tüzelőanyag-maradékoknak, amelyek a füstgázokban a biomassza elégetésekor fordulnak elő. A szűrőegységbe belépő füstgázokat egy belső válaszfal segítségével irányítják a szűrőberendezés alsó részéhez úgy, hogy a szűrőegység házát egyenletesen melegítsék. A füstgáz áthalad a szűrőközegen a tiszta szűrőkamrába, majd a füstgáz-ventilátorhoz vezető kimeneti nyíláson keresztül.

Kerámia szűrőközeg

A szűrőelemek tűzálló kerámia rudak, amelyeknek magas hőmérsékleti ellenállása 1200 ° C-ig terjed. A szűrőelemek függőlegesen vannak elrendezve a szűrőház belsejében, a szűrt füstgázok kilépésével a szűrő felső részén. A hamu elválasztódik a kerámia rudak külső felületéről. A szűrőrudak regenerálása úgy történik, hogy a szűrőegység működése során ciklikusan öblítik a sűrített levegő impulzusaival.

A hamu begyűjtése a szokásos kivitelben történik, integrált hamutartályokban, amelyeket a kazánüzemeltető rendszeresen ürít. Folyamatosan működő kazánok esetén a szűrőegységek automatikus hamutartalom rendszerrel vannak felszerelve. Alacsonyabb beépítési magasságoknál a por eltávolítását a szűrő mozgatható alja, majd egy csavaros szállítószalag segítségével oldják meg a szemétkosárhoz.

A szűrőberendezés hőszigetelve van a teljes ház felett, és egy elektromos fűtővezetékkel van felszerelve, amely emeli a szűrőházat, és megakadályozza a füstgázok kondenzálódását a kazán alacsony égéstermék-hőmérsékleten történő indításakor vagy leállításakor.
A szűrőberendezést nem szükséges felszerelni piramis portáltartóval, mert az alacsonyabb beépítési méretek miatt közvetlenül a kazánházba lehet telepíteni.

Kipufogóventilátor helye

A füstgáz-ventilátor mindig a füstgázszűrő mögött található, a szűrt gáz útján. A ventilátor vezérlését az égéstermékben lévő vákuumtól függően kell szabályozni, mielőtt csatlakoztatnák a kazánt. A füstgáz-ventilátor ezután frekvenciaváltót használ állandó vákuumviszonyok fenntartására, hogy a kazán funkcióját ne befolyásolja.
A füstgázszűrőt mindig füstgáz-bypassmal látják el, hogy a szűrőberendezést ellenőrzések és szervizellenőrzések során le lehessen kapcsolni, és ellenőrzéseket vagy javításokat végezzenek a kazán leállítása nélkül.

Katalógusunkban itt készítünk egy füstgáz-szűrőket:

Fotógaléria a szűrőeszköz alkalmazásából

 

További referenciák

Porelszívás vasművekben

Partner: Porelszívás vasművekben

Teljesítésünk a G&G JET BAG típusú porelszívó szűrőberendezések gyártását és kivitelezését foglalja magába. Ezeket a szűrőket lapos szűrőtömlők automatikus, ellenáramú…

Hengeres siló gyártás és telepítés

Partner: Hengeres siló gyártás és telepítés

A megrendelés tárgyát egy további technológiai feldolgozásra kerülő polimer adalékok tárolására és adagolására szolgáló rendszer tervezése, legyártása és kivitelezése képezi. …

Szeretne partnerünk lenni?

A partnerség hozzáférést biztosít online partnerkatalógusunkhoz, beleértve az árinformációkat, az automatikusan létrehozott ajánlatokat és azok előzményeit is. Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolat-felvételi űrlapot! Kereskedelmi osztályunk fel fogja venni a kapcsolatot Önnel.