Leválasztó ciklon hasítófűrész elszívásánál

Partner: Leválasztó ciklon hasítófűrész elszívásánál

Referenciánk hasítófűrész, szállítóventilátor és nagy kapacitású konténerbe ürítő, leválasztó ciklon segítségével történő elszívásra. A rendszer biztosítja nyersfából keletkező, nedves fűrészpor elszívását.

Teljesítésünk a szállítóventilátor, a leválasztó ciklon, a forgócellás adagoló és a konténer elhelyezését biztosító, alátolható acélszerkezet gyártását és telepítését foglalja magába. A teljes összeállítás egyfunkciós és nagy teljesítményű hasítófűrész elszívására szolgál. Választásunk azért esett leválasztó ciklonra, nem pedig szűrőberendezésre, mert utóbbinál – nedves fűrészpor elszívása miatt – a szűrőközeg télen történő befagyása komplikációkhoz vezethetne. A leválasztó ciklon mind nyáron, mind télen állandó működési feltételekkel üzemel. A szűrőegység telepítését kivitelező egységünk, a G&G filtration CZ, s.r.o. biztosította.

A leválasztó ciklonok lehetőségei

Leválasztó ciklonokat – elsősorban alacsonyabb hatékonyságuk miatt – finomabb porfrakciók leválasztásánál elő-leválasztókként iktatnak be a szűrőberendezés elé, amely így mentesül a por nagy részétől. Famegmunkáló gépeknél, elsősorban nedves fűrészpor por elszívása esetén, a ciklonokat egyetlen leválasztó egységként használják, utólagos szűrés nélkül. Leválasztó ciklonokat zárt pneumatikus szállítóköröknél vagy égéstermék-elvezetésnél is használunk, mégpedig a szikrák elő-leválasztására, mielőtt a füstgáz bejutna a szűrőberendezésbe. A ciklonok köthetők párhuzamosan egymás mellé, növelve a kapacitást, vagy sorban, egymás után, ami által a leválasztási hatásfok emelkedik. Nedves fűrészpor elszívásánál leválasztó ciklonok külön szűrőegység használata nélkül alkalmazhatók. Ciklon telepítésénél számolni kell 800-1200 Pa mértékű nyomásveszteséggel.  Az elszívott levegő mennyiségétől és hőmérsékletétől függően.

A felhasznált leválasztó ciklon itt található katalógusunkban.

További referenciák

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Szeretne partnerünk lenni?

A partnerség hozzáférést biztosít online partnerkatalógusunkhoz, beleértve az árinformációkat, az automatikusan létrehozott ajánlatokat és azok előzményeit is. Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolat-felvételi űrlapot! Kereskedelmi osztályunk fel fogja venni a kapcsolatot Önnel.