Szolgáltatás

A szűrőközeg cseréje

A szűrőközeg cseréje

Szerviz részlegünk biztosítja a szűrőközeg cseréjét gyártásunk szűrőegységeinél, de más gyártók szűrőinek cseréjét is. A G&G szűrők alapvető alkatrészeit raktáron tartjuk, általában egy-két héten belül biztosítunk alkatrészeket más gyártók szűrőinek szervizeléséhez. A SERVIS 24 szolgáltatási szerződés változatával minden szükséges anyagot raktárunkban vagy az ügyfél raktárában tárolunk. Azonnali szolgáltatás igénylésekor nem foglalkozunk a szervizanyag igényével, hanem csak a technikusok ügyfélhez érkezésének ütemtervével. Szolgáltatási szerződés megtárgyalásához kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

A szűrőközeg cseréje

Mi az eljárás a szűrőközeg cseréjére


Új szervizesetek esetén a szervizmunkás először elvégzi az első szervizvizsgálatot, ahol megismerkedik a szervizelt szűrőegység típusával, a szűrőelemek típusával, a szűrők anyagjellemzőivel és a szűrőközeg károsodásának mértékével. Ezután a szervizosztály megrendeli a kívánt típusú szűrőket – szűrőpatronokat, szűrőpatronokat, szűrőtáskákat vagy szűrőtömlőket, és megállapodik az ügyféllel a szervizelés pontos időpontjáról.

A szűrőközeg cseréje

A szűrők cseréje


A szűrőegységek szervizcseréje mindig a szűrőegység típusától és gyártótól függ. Szerviz személyzetünk ismeri a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában üzemelő szűrők túlnyomó többségének tervezését. Patron- és patronszűrőknél a teljes szűrőpatronokat mindig kicserélik. Táska-, zseb- vagy tömlőszűrő egységek esetén a textilszűrő elemeket kicserélik, míg a szűrőközeg belső huzalketrecje mindaddig eredeti marad, amíg nem sérült meg. A szűrők cseréje után a szerviz dolgozó elszívja a szennyeződéseket a szűrőegység tiszta oldaláról, valamint teljes mértékben teszteli a regeneráló szelepek és a regeneráló rendszer működését. A szervizcsere befejezése és a szűrő tesztelése után a szervizjavítást a szervizlap aláírásával átadják az ügyfélnek.

A szűrőközeg cseréje

A szűrőközeg szokásos élettartama


A szűrőközeg élettartama különböző típusú szűrőegységeknél és elszívó alkalmazásoknál változik. Általában a megfelelő méretű textilszűrő élettartama körülbelül 18 000-25 000 üzemóra, mielőtt a szerviz szükséges lenne. Patron- és patronszűrőkkel a szűrőpatronok élettartama körülbelül 2500–5000 üzemórát ér el.

A szűrőközeg cseréje

A szűrőközeg élettartama meghosszabbítható


A szűrő élettartamának lehetséges növekedésére példaként bemutatunk egy hegesztő füstelvezető rendszert. A hegesztőüzemek elszívó szűrőit gyakran a lebontott füst zsíros összetevője rontja. Ez a zsír eltömíti a szűrőelem pórusait, és levegőt enged át a szűrőközegen, és szervizcserét igényel. Az élettartam meghosszabbítható egy szorbens adagoló állomás telepítésével, amely rendszeresen ad hozzá szorbent a szívóvezetékhez, ami segít megszárítani a szűrőközeg felületét, és hozzájárul a szűrő jobb regenerálhatóságához. A szűrőegység ekkor alacsonyabb nyomásveszteséggel, alacsonyabb ventilátor-fogyasztással működik, és így a szűrők élettartama legalább 20% -kal megnő. A szerviztechnikus közvetlenül a kliensnél képes felmérni a szorbentáló állomás vagy más hasonló intézkedés telepítésének alkalmasságát.