Szolgáltatás

Szűrőegységek mechanikai javítása

Szűrőegységek mechanikai javítása

Szerviz személyzetünk elvégzi a szűrőrendszerek mechanikai javítását. A mechanikai károsodás főleg a koptatópor elszívása és a nagy extrakciós sebesség miatt következik be. A leggyakoribb károsodás a szívócsőben lévő légkezelő egységek kopásából, a szűrőegység garatjának vagy a szűrőegységek teljes részének károsodásából adódik. A javításra való felkészülést tervezőink biztosítják, akik feltérképezik, megmérik és modellezik a javításhoz szükséges alkatrészeket. Minden előkészítés 3D-s modellezésben zajlik, így biztosak lehetünk abban, hogy az újonnan gyártott alkatrészek kompatibilisek lesznek a sérült alkatrészek cseréjével. Új alkatrészeket gyártunk mérésre a saját gyártóüzemünkben. A javítás tényleges megvalósítására ezután a befektetővel kötött határozott megállapodás után kerül sor.

Szűrőegységek mechanikai javítása

Szűrőgaratok és szűrőházak javítása


A szűrőtartályok gyakran megsérülnek, amikor a szívóvezeték közvetlenül a piramis alakú szűrőtartályba nyílik. Az elszívott por és az áramló levegő együtt levegősugarakat képez a garatban, ami a garat területének túlzott kopását eredményezi. A garat kopásakor a por elszabadul és felhalmozódik a szűrő körüli térben. Helyi károsodás esetén a garat egy acéllemez hegesztésével javítható, de ha ez nem csak helyi sérülés, és a garat falát koptató por meggyengíti, akkor szükséges a teljes garat gyártása és cseréje.

Szűrőegységek mechanikai javítása

A sérült csövek javítása


Gyakori javítás a sérült csövek cseréje. A koptató porelszívó csövek a kopás hatásaitól szenvednek, amely leggyakrabban a könyökben és az ágakban fordul elő. Tervező részlegünk munkatársai megmérik a csővezeték sérült részét, modellezik a cseréhez szükséges alkatrészeket, majd saját termelő üzemünkben gyártják az anyagot. A javítást az üzemeltetővel kötött egyeztetés után hajtjuk végre.